2 de gener del 2014

Tortosa deixa sense efecte el contracte amb la constructora de les piscines i tornarà a treure a concurs el projecte


TORTOSA (Baix Ebre).- Primer pas de l'Ajuntament de Tortosa per "desencallar" la construcció de les noves piscines, amb les obres aturades des de fa més de dos anys. Així ho ha confirmat aquest dijous a la tarda l'alcalde, Ferran Bel, que ha comparegut per explicar que, a causa de la delicada situació financera de les empreses implicades i de la necessitat de reformular el projecte del complex d'aigües, l'Ajuntament ha decidit deixar sense efecte el contracte amb la societat Quatuor i tornar a treure a concurs la construcció de les piscines. En qualsevol cas, l'acord amb els adjudicataris implica que l'Ajuntament no haurà d'indemnitzar Quatuor per la resolució del contracte, tot i que ja havia fet una despesa d'uns 550.000 euros en redacció del projecte i altres costos addicionals.

L'alcalde ha avançat que la resolució del contracte de les noves piscines es farà en un ple de l'Ajuntament el proper dimarts, 7 de gener. D'altra banda, Bel també ha anunciat que entomava l'oferta de consens i de diàleg que fa unes setmanes llançaven els grups del PSC, ERC, ICV i PP. Així, l'alcalde ha afirmat que la setmana que ve convocarà tots els grups de l'Ajuntament per intentar arribar a un acord per definir el nou projecte i intentar disposar de les noves piscines abans de final de l'actual mandat, ja que aquest és el seu compromís electoral. Segons Bel, ha de ser la instal·lació que necessita la ciutat i també la que siga possible financerament.

De la mateixa manera, l'Ajuntament també resoldrà amb Quatuor el contracte de la zona blava, que estava vinculat a la construcció del pàrquing soterrat de la plaça Mossèn Sol, al barri del Rastre. Unes obres que la constructora tampoc no ha fet. En aquest sentit, l'acord implica que la inversió pendent d'amortitzar, xifrada en 296.000 euros, serà restituïda a la mateixa societat. Quant a l'explotació de la zona blava de Tortosa, Bel ha afirmat que és "molt possible" que transitòriament siga explotada des del mateix consistori, a través d'alguna de les societats municipals i mantenint la plantilla actual de vigilants.

Al desembre del 2010, a través d'una concessió per al pàrquing i d'un dret de superfície per al complex de les piscines i per al nou edifici administratiu, l'Ajuntament de Tortosa va adjudicar tot el paquet a l'empresa Quatuor, una constructora formada per cinc empreses catalanes: Rubau-Tarrés, Vicsan, Àrids Romà, Emcofa i Excover. De fet, Quatuor havia estat, finalment, l'única empresa que s'havia presentat al concurs públic. La primera fase de les obres, amb la nova piscina coberta de 50 metres i el nou edifici administratiu, tenia un termini d'execució de 20 mesos. Tot seguit, havia de fer-se la segona fase del complex d'aigües i s'acabaria el pàrquing: en total, uns 30 mesos d'obres que havien de tranformar el barri de Ferreries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta