31 de gener del 2014

Vila anuncia un acord amb Cemex per dragar l'accés al port i mantenir l'activitat 10 anys més


ALCANAR (Montsià).- El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat aquest divendres l’acord definitiu entre la cimentera Cemex i Ports de la Generalitat, mitjançant el qual l’empresa es compromet a mantenir l’operativa industrial de la fàbrica i de les instal·lacions portuàries durant els propers 10 anys. Per la seua banda, l’administració portuària es compromet a dragar el canal d’entrada del port d’Alcanar. D’aquesta manera, l’augment del calat permetrà l’arribada de vaixells de gran tonatge i l’obertura de l’empresa a nous mercats d’exportació.

Segons la Generalitat, l’acord serà clau per impulsar la creació d’ocupació i generar activitat econòmica a l’entorn d’Alcanar. De fet, Ports de la Generalitat i Cemex han arribat a un acord de col·laboració público-privat que incrementarà el potencial de l’activitat del port d’Alcanar i afavorirà la dinamització del territori. A més, la concessió administrativa finalitzava l’any 2018 i ara es prorrogarà cinc anys més, fins Al 2023. El perllongament de la concessió contribuirà al manteniment de l’activitat de la fàbrica de ciment i de l’activitat portuària derivada dels productes de la cimentera durant els propers deu anys.

Ports de la Generalitat executarà el dragatge del canal d’accés del port d’Alcanar amb l’objectiu d’establir un calat de 12 metres. Les condicions tècniques del port facilitaran l’operativa a mercants més grans, fet que augmentarà la seua capacitat exportadora i convertirà el port d’Alcanar en un enclavament més competitiu. L’actuació suposarà una inversió pública de 4,5 milions d'euros i les obres començaran durant el primer trimestre de 2014.

Cemex s’encarregarà del manteniment de l’abalisament del port i del canal d’entrada, així com de les instal·lacions i els serveis. S’estableix un tràfic de mercaderies mínim d’1.120.000 tones anuals durant el període concessional. La concessionària haurà de mantenir en vigor les autoritzacions i permisos exigits per la normativa en relació al desenvolupament de l’activitat. El port disposa de tres molls per operar mercaderies. Amb l’acord, el moll número 2 s’obrirà a futures operatives de Ports de la Generalitat. Les característiques tècniques del moll són: 320 metres de longitud, 11 metres de calat i 15.000 metres quadrats de superfície.

Imatge Generalitat de Catalunya

1 comentari:

  1. ...lo mas normal seria crear un macropuerto entre San Carlos y Las Casas de Alcanar, procurando no hacer perder las playas, o sea hacer diques exteriores un poco alejados de la orilla...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta