28 de febrer del 2014

Bosch (ERC) acusa el govern espanyol de no voler donar als catalans 'ni aigua' amb el nou pla de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu d’ERC-Catalunya Sí al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha participats aquest divendres al vespre en un acte dels republicans a Tortosa, des d'on ha valorat el nou Pla hidrològic de Conca de l’Ebre que aquest divendres ha aprovat el Consell de Ministres. Bosch ha declarat que al govern espanyol "creuen que el riu és seu i que el poden repartir amb criteris de cacic, com fan amb tot. Quan arriba el riu a Catalunya, el PP ja ha escurat els recursos que hi baixen, com fan amb tot.  Fa temps que van decidir que als catalans ni aigua, i avui han demostrat que ho pensen complir al peu de la lletra", ha afirmat Bosch.

Bosch ha afirmat que el Pla hidrològic de conca "és un bon exemple de com el govern espanyol és capaç de demostrar com es pot fer alguna cosa tard i malament". Segons el republicà, "porten un retard de més de tres anys en a cabar-lo i la Unió Europea està pendent de sancionar-los per aquest fet, i ara, a més a més, no han tingut en compte les al·legacions del Govern català ni els estudis científics aportats; per al Govern espanyol només han prevalgut els arguments polítics, i per això han fet un repartiment de l’aigua riu amunt amb criteris polítics, i no científics". El diputat independentista ha recordat que el ministre "Àrias Cañete ja va veure quan era Ministre d’Aznar que a l’Ebre són gent combativa i que defensen la terra i el riu. Aleshores, es va fer famós el lema de 'Lo riu és vida', avui continua sent vigent".

D’altra banda el diputat ebrenc al Parlament, Lluís Salvadó, ha afirmat que els republicans no permetran que s’apliqui un Pla Hidrològic que condemna a la mort el tram final del riu Ebre i el Delta. "L’aportació de menys cabals d’aigua comporta menys aportació d’aigua dolça i més salinitzada i també menys sediments, i per tant un augment de la salinitat, la regressió i la subsidència del Delta". Salvadó ha afegit: "Ens en sortirem amb la mobilització ciutadana i la intervenció davant la Comissió Europea, perquè és un Pla Hidrològic que vulnera diverses directives europees". El diputat republicà ha recordat que "avui el govern del PP, amb aquest atac al riu i al Delta, ens ha donat un argument més per treballar per assolir la nostra independència, i poder-nos defensar per nosaltres mateixos davant Europa. El govern espanyol un dia més ha demostrat que no vol defensar els nostres recursos naturals i econòmics, sinó que actua a la contra", ha conclòs Salvadó.

Imatge ERC Ebre a Twitter

2 comentaris:

  1. ...siempre tenemos un ultimo recurso, "hacer una pequeña presa entre Deltebre y Sant Jaume" por lo menos el agua salada no nos subira hasta la Azud, y despues esta el agua francesa, se hacen una red de canales -aprovechando los actuales tambien- y nuestro territorio no tendra escasez de agua, y despues aprovechar todas las fuentes y todos los manantiales..., Israel aprovecha hasta las fuentes de agua dulce que nacen dentro de su mar..., si tienen previsto traerse agua de Turquia, pero de momento tal como esta el ambiente con los de al lado, no es posible...

    ResponElimina
  2. T`equivoques! La salinització és a nivell de tot el subsol. No hi ha més solució que +cabal i +cabal. La fotesa de les preses, que quasi esta acceptada una " solució màgica" per fer una barrera mòbil al final del riu (una de les mesures del CPIDE del PP),. només val per al cabal del riu i entre cometes ja que seria un experiment de 2500 milions (que algú dels de sempre s'embutxacarà)
    Això que fan ve a ser l'expressió de "Al enemigo ni agua", cruel on les hi hagi. .
    Si vols, l'expressió de la inconsciència del PP i l'ambició dels "regants moderns".
    "Por los guevos de Cañete!"
    No hi ha més!
    Ja ho podeu dir ben alt "Els embassaments, els regadius, nuclears, químiques i transvasaments maten lo riu i tot esser viu que visqui a la vora!"

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta