28 de febrer del 2014

Móra d'Ebre aprova per unanimitat la resolució del contracte del complex i el pàrquing del barranc de les Moreres


MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- El ple de l'Ajuntament de Móra d'Ebre va aprovar aquest dijous, per unanimitat, la incoació de l'expedient de resolució de l'adjudicació del projecte de barranc de les Moreres. La decisió es va adoptar davant de la manca de finançament suficient per part de l'empresa adjudicatària com per poder tirar endavant l'execució del projecte. L'alcalde, Joan Piñol, va manifestar que el projecte "no s'ha realitzat per manca de finançament, no pas perquè no sigui viable". Així, va anunciar que el govern de Móra d'Ebre no el descarta, ja que continuaran buscant "la inversió necessària per tirar-lo endavant".

Ara fa un any, l'Ajuntament de Móra d'Ebre va adjudicar a una empresa de Tortosa la construcció i l'explotació d'un complex social i cultural, i d'un pàrquing per a 350 vehicles a la zona del barranc de les Moreres. Un any després de l'adjudicació, s'ha constatat que l'empresa no ha aconseguit el finançament necessari -de 4 milions d'euros- per poder tirar endavant el projecte, valorat en un total en 6 milions.

Joan Piñol, en l'explicació de motius, va lamentar que finalment aquesta inversió no s'hagi pogut tirar endavant i va entonar el mea culpa en nom de l'equip de govern per no haver aconseguit materialitzar una iniciativa que "ha pogut generar expectatives econòmiques i laborals a moltes persones". Tot i això, Piñol va reiterar que el projecte és molt interessant, per la qual cosa continuaran "treballant" per intentar fer-lo realitat.

En el torn de debat, el portaveu d'ERC, Josep A. Moreno, va lamentar que s'hagi hagut de descartar el projecte, però va recordar que el seu grup sempre va veure amb "molt escepticisme" el projecte i va expressar "dubtes" sobre la seua viabilitat econòmica". Moreno va qualificar el barranc de les Moreres de "projecte estrella" de l'equip de govern i va criticar que s'aixequessin excessives expectatives.

Per la seua banda, Josep Solé (PSC) va dir que els socialistes van considerar que l'obra "era bona", però també van manifestar clarament que no li veien "viabilitat econòmica". Solé, dirigint-se a Piñol, va afirmar: "Celebrem que es mantingui viu el projecte, però hem de tocar de peus a terra i tindre en compte sempre la viabilitat econòmica" d'iniciatives com aquesta.

A aquestes crítiques, l'alcalde va replicar dient que l'adjudicació del projecte es resol no perquè no sigui viable des del punt de vista econòmic sinó perquè l'empresa adjudicatària ha tingut problemes de finançament en l'actual context de crisi i de restricció del crèdit bancari. Piñol considera que l'obligació del govern de l'Ajuntament, de l'actual i dels futurs, és d'intentar tirar endavant projectes que generin activitat econòmica i expectatives, tot i assumint el risc que comporten iniciatives d'aquestes característiques que, de vegades, no s'acaben de materialitzar.

El projecte comptava amb dos milions d'euros de finançament públic, provinents dels fons que té atorgats Móra d'Ebre en el marc de la Llei de barris, uns diners que ara s'hauran de destinar a altres projectes. En aquest sentit, l'alcalde va voler llançar un missatge de tranquil·litat i va indicar: "Tenim quatre anys per fer les inversions de la Llei de barris", per la qual cosa confia tancar el mandat actual amb un nivell d'execució d'aquest programa d'inversions al nucli antic en uns paràmetres similars als del mandat anterior.

Segons es va donar a conèixer en la sessió plenària, l'empresa adjudicatària del projecte del barranc de les Moreres va consignar a l'Ajuntament una fiança econòmica amb un import suficient que, arribat el cas, garanteix que l'Ajuntament pugui recuperar els diners que ha gastat en la tramitació de l'expedient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta