5 de març del 2014

Tortosa desbloqueja l'adjudicació de la renovació de l'enllumenat públic i els semàfors


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha pogut desbloquejar l'adjudicació de l'externalització de la gestió i el manteniment de l'enllumenat públic. L'alcalde ja ho havia deixat entreveure durant el ple ordinari d'aquest dilluns, però avui ha confirmat que dimarts va signar un decret informant a l'empresa adjudicatària de la decisió de l'organisme de la Generalitat que ha resolt a favor de l'Ajuntament. I és que dues empreses desqualificades durant el procés de contractació havien impugnat el concurs públic. Per tant, Bel podrà tirar endavant, en les properes setmanes, el que havia estat un dels seus compromisos electorals quan el 2011 va aconseguir la reelecció.

De fet, Bel s'ha mostrat satisfet perquè, malgrat el retard provocat per les impugnacions, en breu es podrà iniciar la renovació de tot l'enllumenat públic de la ciutat. L'alcalde ha explicat que aquest dilluns va rebre la notificació de l'organisme de la Generalitat que s'encarrega de resoldre les impugnacions, tot informant de la seua desestimació. L'empresa adjudicatària substituirà un total de 7.000 punts de llum a la ciutat per altres amb tecnologia LED, canviarà els quadres elèctrics, i també alguns fanals. L'externalització de l'enllumenat públic podria arribar a generar un estalvi anual proper als 200.000 euros. L'alcalde ha avançat que en pocs dies es donaran a conèixer els detalls del projecte i els terminis, però el pressupost inicial del concurs està a l'entorn d'1,7 milions d'euros.

El concurs permetrà renovar tot l'enllumenat públic i els semàfors generant un estalvi de consum important que permetrà a l'empresa adjudicatària amortitzar la inversió prevista, assumir la gestió i el manteniment del mateix. Segons el plec de clàusules es preveu un contracte de dotze anys de durada.

Bel ha avançat la resolució de les impugnacions durant una compareixença en què l'Ajuntament ha fet balanç de la memòria d'activitats de l'àrea de serveis centrals. L'alcalde ha explicat que està molt satisfet del funcionament i eficiència del departament de Manteniment i Logística de l'Ajuntament. El regidor de Serveis de l'Ajuntament, Domingo Tomàs, ha explicat que l'àrea de manteniment està integrada per 39 efectius fixes, i que durant l'any passat també van estar-hi participant 22 persones més a través de plans i tallers d'ocupació. Durant l'any passat s'han dut a terme 2.338 serveis, només un 7% dels quals s'han acabat derivant. Dels 2.165 acceptats, un 97,4% es van acabar durant l'exercici, i només van quedar pendent 56 serveis (un 2,6%).

La majoria de requeriments d'actuació de la brigada sorgeixen del mateix Departament o a petició dels regidors de barri, en un 24% dels casos; amb tot, enguany, s'ha incrementat en molt l'aportació que es fa des de la Policia Local amb un 26,9% dels casos. La ciutadania també col·labora reclamant alguna intervenció -sobretot en el cas de l'enllumenat- en un 15% dels casos; i el Departament d'Ensenyament pel manteniment a les escoles en un 7% dels casos.

Pel que fa als motius dels requeriments d'intervenció de la brigada, en el 27% dels casos és per l'enllumenat -585 actuacions en el 2013-; per desperfectes en edificis municipals, per actes festius, o per paviments i voreres. El regidor ha fet un bon balanç de les actuacions dutes a terme durant l'any passat però ha reconegut que "encara queda feina per fer". Així, per aquest 2014, un dels objectius de l'àrea és continuar incidint en la millora del manteniment dels carrers de la ciutat. Segons han avançat, s'actuarà en alguns carrers del barri de Remolins, també del Temple i del centre. A més, la brigada s'encarregarà també de l'ampliació del carril bici de la ciutat.

Imatge Ajuntament de Tortosa
Via ACN

3 comentaris:

  1. Que se guarden alguna bombilleta per a posar a les faroles de l'avinguda canigó, que fa mes de dos anys que estan fuses!

    ResponElimina
  2. O sigui, vam vendre l'aigua. vam vendre la zona blava, ara venem la il·luminació i els semàfors, i hem comprat l'Aliança ...

    Aquestes empreses que "han comprat" l'aigua i la llum han d'estar formades per gent amb molts bons sentiments, ja que ens faran estalviar molts de diners als tortosins, sense pretendre guanyar cap euret a les nostres costelles ...

    Quan tenia 5 o 6 anyets encara em creia els contes de fades ....

    ResponElimina
  3. .. .y despues os mosqueais cuando suelto aquello de: " ... molta mafia ¡cheeeee! " (que no lo "aulor-reais"?)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta