13 d’abril del 2014

Comença la Setmana Santa de Tortosa, amb una processó de la Passió que recupera l'antic recorregut



TORTOSA (Baix Ebre).- El doctor Josep Maria Franquet, director del Centre Associat UNED-Tortosa i director del Campus Nord-est de la mateixa universitat, va ser l'encarregat de pronunciar, aquest dissabte al vespre, el pregó de la Setmana Santa de Tortosa, per encàrrec de l’Agrupació de Confraries de la Setmana Santa. L'acte va fer-se al saló de sessions de l'Ajuntament i va ser presidit per l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, junt amb la resta de la corporació municipal, la presidenta de l’Agrupació de Confraries, Cinta Fontanet, el Vicari general de la Diòcesi de Tortosa, José Luís Arín, i altres autoritats. Una àmplia representació de la societat civil tortosina va omplir el saló de sessió de l'Auntament per participar en l’acte que dóna el tret de sortida oficial a la Setmana Santa de Tortosa. Aquest diumenge, Diumenge de Rams, es farà la Processó de la Passió, amb vora 2.000 participants, una de les més singulars i participades del país.

Com ja es tradicional, la processó del Diumenge de Rams sortirà de la porta de l’olivera de la catedral amb la desfilada de les deu confraries i els onze passos, que formen part de l’Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa, i amb nou bandes de tambors, bombos i cornetes. Enguany, per primera vegada, els Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Reus seran els encarregats d’obrir la processó de la Passió. Una altra de les novetats és què la processó recupera el recorregut original. La desfilada processional sortirà de la porta de l’olivera de la Catedral, anirà pel carrer de la Rosa, avinguda Generalitat, pujarà per Berenguer IV, Cervantes, baixarà per Sant Blai, plaça de l’Àngel, seguirà per Montcada, fins al creuament amb el carrer del Vall, plaça Estudis, i carrer de la Mercè, per acabar a  la plaça de la Cinta. Prèviament el Diumenge de Rams pel matí, tots els passos estaran exposats a la plaça de la Cinta, on desprès de la Missa de Rams, tindrà lloc la tradicional Tamborada de tots els tambors i bombos, de les diferents  confraries de la Setmana Santa de Tortosa.

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta