13 d’abril de 2014

ICV rectifica una moció que havia presentat al Parlament proposant una rebaixa de la proposta de cabal ambiental per a l'Ebre


BARCELONA.- ICV anunciava aquest divendres al matí que havia presentat una moció al Parlament, tot reclamant al Govern una revisió a la baixa dels cabals ambientals del tram final de l'Ebre, definits per la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre i aprovats pel Parlament per facilitar un acord amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). Aquest dissabte, però, i a través d'un comunicat, el partit ha explicat que retira aquest punt del text perquè no havia estat consensuat amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE); tot i que, "per una mala coordinació", ICV considerava que sí. El que plantejarà és que la proposta exacta de cabal s'acordi en el marc de la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre.

Encara que els ecosocialistes asseguraven que havia estat "consensuat" amb "diferents moviments ecologistes de Catalunya", el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, negava taxativament aquest dissabte qualsevol acord o participació de l'entitat en l'elaboració del text de la moció, i declarava que "respectem el document però no hi hem participat". Finalment, aquest dissabte al migdia, ICV feia pública la seua rectificació.

La resta de punts de la moció, un total de tretze, es mantindran per tal que el Parlament els sotmeti a votació. Entre altres qüestions, els ecosocialistes reclamen al Govern que rebutgi explícitament el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre, i l'insten a emprar tots els mitjans jurídics al seu abast, estatals i comunitaris, per oposar-s'hi. També plantegen que la Generalitat impulsi, en el marc del Consorci per a la Sostenibilitat, les mesures necessàries per protegir efectivament el tram final del riu i el Delta.

Via ACN
Imatge ICV

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta