5 d’abril del 2014

L'ANC convoca per la Diada una concentració que formarà una 'V' a la Diagonal i la Gran Via de Barcelona


TARRAGONA.-  Una concentració en forma de "V", entre l'avinguda Diagonal i la Gran Via de Barcelona, confluint a la plaça de les Glòries, que vol reivindicar la "voluntat" de "votar" i de "victòria" del poble català. Aquesta és la principal mobilització que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat pel pròxim Onze de Setembre, una data que ha de marcar l'inici d'un atapeït compte enrere per a la consulta del 9 de novembre. En l'assemblea general de l'entitat que ha tingut lloc a Tarragona, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha subratllat la necessitat d'internacionalitzar aquesta reivindicació. Més i tot: ha fet una crida a votar els partits que en són favorables a les pròximes eleccions europees.

L'ANC s'ha proposat llançar un "missatge clar al món" visualitzant la "voluntat" de "victòria" de la consulta des del "cel". Una mobilització central que ocuparà els carrers "més internacional" i el "més simbòlic" del país, com és el cas de l'Avinguda Diagonal i la Gran Via, respectivament. La concentració en forma de "V" ha de confluir, finalment, a la plaça de les Glòries, que es convertirà així en el vèrtex i node de connexió dels dos braços. S'exhibiran també mosaics especialment dissenyats per interpel·lar els diferents líders mundials perquè es pronunciïn sobre la voluntat del poble català de decidir a les urnes si vol esdevenir un estat independent.

Aquest ha de ser el gran acte central d'una jornada de mobilitzacions escampades "en constel·lació" arreu del país que celebrarà el 300 aniversari de la pèrdua dels drets nacionals del país. Així, prèviament, al matí han convocat la ciutadania, les entitats i els representants institucionals a concentrar-se davant dels ajuntaments i les places majors de tots els municipis de Catalunya. Un escalfament de motors que vol fer palès el suport social i popular als alcaldes i regidors favorables a la consulta. També es clourà la campanya "signa un vot per la independència", els suports de la qual seran traslladats posteriorment al Parlament.

L'Onze de Setembre, segons l'ANC, marcarà la recta final, el compte enrere definitiu davant la consulta convocada pel pròxim 9 de novembre i garantir el seu èxit. "És el dia D perquè el dia 10 de novembre sigui una victòria", ha dit el membre del Secretariat Nacional de l'ANC, Ferran Civit. Durant aquests dos mesos entre les dues dates, es convocaran també actes diàriament. La intenció de tot plegat és donar a conèixer en l'àmbit europeu i internacional la voluntat "radicalment democràtica i profundament pacífica" del poble català de pronunciar-se a les urnes sobre el seu futur. Seran accions presencials i virtuals -accions entre les 19.14 i les 20.14 hores-, actes lúdics, culturals i socials.

Prèviament, durant l'estiu durant cada cap de setmana es convocaran accions cada cap de setmana amb mosaics en les diferents regions catalanes que permetin interpel·lar als diferents líders mundials -però també diplomàtics, mitjans i societats d'aquests països- que consideren claus per al reconeixement del procés política català.

La proposta ha estat presentada aquest dissabte al matí davant els més de 6.000 participants en l'assemblea general de l'ANC que ha tingut lloc a la Tarraco Arena de Tarragona. La presidenta e l'entitat, Carme Forcadell, ha refermat la necessitat "d'explicar" les aspiracions de la societat catalana a Europa i al món. Per reforçar-ho, perquè Catalunya pugui participar "en la construcció d'un món millor", ha fet una crida a anar a votar a les eleccions al Parlament Europeu convocades el pròxim 25 de maig, amb una consigna clara: "votar als partits que defensen la consulta".

"No hi ha retorn. Com a poble no tenim un lloc on tornar. Espanya ni accepta ni ens respecta. Ens han barrat el pas. Hem de seguir el camí", ha clamat Forcadell. L'assemblea de Tarragona, de fet, ha servit també per aprovar el full de ruta de l'ANC davant els diferents escenaris que es poden plantejar arran la celebració de la consulta. "No renunciem a la consulta perquè està en joc la dignitat dels catalans i del país", ha assegurat la presidenta de l'entitat.

El vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, ha posat sobre la taula diferents escenaris a partir dels quals la consulta es podria celebrar: més o menys tolerada pel govern espanyol, amb la seva oposició -fet que podria provocar mancances-. Però també ha recordat la possibilitat que la Generalitat vegi que no es compleixin les condicions i les garanties suficients. O que Madrid acabi intervenint la Generalitat, impossibilitant de ple la votació. El full de ruta, aprovat pràcticament per unanimitat, vol preparar les condicions per crear un estat de dret democràtic i social, l'exercici del dret d'autodeterminació, amb la possibilitat de declarar unilateralment la independència, així com l'entrada com a membre de ple dret a la UE i a l'ONU.

Proclamar la república catalana

En l'assemblea ha participat també el vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcalde de Montblanc, Josep Andreu, qui ha refermat el suport municipalista a la celebració de la consulta, des de tots els àmbits. Andreu, però, s'ha emportat els aplaudiments del públic quan ha avançat que, en cas que el govern espanyol la prohibeixi, els ajuntaments que surtin de les pròximes eleccions municipals, en cas que existeixi una majoria independentista, davant l'exigència social majoritària, als alcaldes i regidors "no ens tremolaran les cames i el pols per tornar a fer allò que va fer el poble de Catalunya el 1931 que, després de les eleccions pujar al balcó de l'Ajuntament i proclamar a tot Catalunya la república catalana". Andreu ha apuntat també que l'endemà que el president convoqui la consulta, els ajuntaments convocaran plens extraordinaris per manifestar el seu suport.

L'acte també ha comptat amb la participació de la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, qui ha anunciat que l'entitat organitzarà també l'Onze de Setembre a la nit, com a tancament de la jornada, un espectacle musical, "únic i gratuït", en un espai obert, per impulsar tots els actes previstos fins la data de la consulta. Partidària també d'estendre el "clam democràtic" arreu d'Europa, ha recordat la iniciativa d'aixecar castells en diferents ciutats del continent per mostrar la voluntat del poble català.

Via ACN
Imatge Irene Fornós (ANC)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta