14 d’abril de 2014

Ribera d'Ebre i Terra Alta s'integraran al nou Consorci de Polítiques Ambientals, però sense els residusMÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- Les comarques de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta formaran part del nou Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), però n'exclouran la gestió dels residus. En una reunió dels quatre presidents dels quatre consells comarcals celebrada a Móra d'Ebre, les dos comarques han traslladat la voluntat i l'acord d'integrar-se quan el nou ens estiga constituït. L'elaboració dels estatuts del nou Consorci i la seua posada en marxa estan en la darrera fase de la negociació política i, malgrat voler-se mantenir prudents, es podria presentar públicament aquesta mateixa setmana. Així ho ha avançat el president del Consell del Baix Ebre, Lluís Soler.

Els estatuts, objectius i encaix del nou Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre es podrien conèixer aquesta mateixa setmana. Segons ha assegurat Soler, s'està enfilant la recta final de la negociació i aquesta mateixa setmana es podria presentar públicament als mitjans de comunicació.

Sense entrar en detalls ni voler avançar la seva estructura, el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Jordi Jardí, sí que ha explicat que durant la reunió ha traslladat a la resta de presidents l'acord plenari que, per unanimitat, va aprovar l'ens comarcal d'integrar-se al futur consorci. "Una de les tasques que durà a terme el Consorci i que més afecta a la Ribera d'Ebre és el control per la plaga de la mosca negra i volem participar-hi", ha assegurat.

Jardí, però, ha reiterat que tot i que podrien prendre part d'altres serveis que executarà el nou Consorci, com pugui ser la gestió de depuradores, n'exclouran la gestió de residus. "Nosaltres ja tenim un consorci propi que ens funciona molt bé i aquí no entrarem", ha manifestat Jardí, referint-se al Consorci per a la Gestió dels Residus de la Ribera d'Ebre, el Priorat i la Terra Alta. En aquest mateix sentit s'ha manifestat el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, comarca que encara no té l'acord plenari de voluntat d'adhesió al Consorci però que ja ha avançat que s'hi sumaran per aquells serveis que, com és el cas de la mosca negra, interessin.

En la trobada que han mantingut aquest dilluns a Móra d'Ebre, els presidents dels consells comarcals de les Terres de l'Ebre també han pres l'acord de fer una proposta conjunta, en el marc del projecte 'Treball a les 7 comarques' del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), per promocionar turísticament les quatre comarques. "Volem fer una promoció integral de les Terres de l'Ebre perquè tenim actius turístics que compartim més d'una comarca com és la via verda, el Delta de l'Ebre, o el camí GR-99", ha detallat Jardí. En aquest sentit, cadascuna de les comarques està impulsant un catàleg de productes turístics propi i amb aquesta proposta plantejaran fer-ne un de totes les Terres de l'Ebre.
Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta