15 d’abril del 2014

Roigé sosté que el soterrament de l'eix de l'Ebre és el millor projecte per a Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tortosa, Meritxell Roigé, ha defensat aquest dimarts el projecte de soterrament de l’eix de l’Ebre al seu pas pel barri de Ferreries. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Roigé ha rebutjat les crítiques que en els darrers mesos han fet diversos grups de l’oposició, tot lamentant que no hagin qüestionat el nou projecte ni a la comissió informativa d’Urbanisme ni al mateix ple de l’Ajuntament. De fet, la regidora ha afirmat que la solució pactada amb la Generalitat servirà per resoldre el pas de la C-12 per la ciutat de Tortosa sense haver de construir cap variant. A més, Roigé ha assenyalat que el soterrament de l’eix de l’Ebre permetrà eliminar aquesta perillosa barrera física del barri de Ferreries, així com tenir una relació urbana més permeable amb la ciutat veïna de Roquetes.

El Departament de Territori i Sostenibilitat preveu destinar més de 100 milions d’euros a desdoblar i soterrar l’eix de l’Ebre a Tortosa, quan la Generalitat tinga disponibilitat pressupostària. Roigé ha negat que el projecte siga “fum” i excessivament car, i ha recordat que el projecte del govern anterior no gaudia del consens de l’Ajuntament de Tortosa ni de l’EMD de Jesús, ja que la variant trinxava la zona del Canalet. Segons la primera tinent d’alcalde, la Generalitat ha fet els deures i al govern municipal estan convençuts que és el millor projecte per a Tortosa. A banda, Roigé ha manifestat que el soterrament de la carretera no afectarà la seguretat dels habitatges propers, tal i com han advertit alguns veïns de Ferreries que ja han presentat al·legacions.

 D’altra banda, la regidora d’Urbanisme ha explicat que en les properes setmanes començaran les obres de reforma integral de l’eix viari format pel carrer Montcada, plaça Montserrat i carrer Bonaire. Segons Roigé, aquet dilluns es va acabar el termini de presentació de les ofertes, i en un mes es podran adjudicar unes obres que canviaran molt un dels accessos al centre històric.

2 comentaris:

  1. El millor per a Tortosa és que l'Hospital Verge de la Cinta funcioni al 100% públicament com abans de l'arribada de les retallades CiU. Menys formigó i menys totxo que ya sabem el que suposa per aquest país aquest tipus de projectes d'obra pública i també sabem a qui acaba beneficiant la major part de les vegades. SANITAT I ENSENYAMENT 100% PÚBLICS PER TOTHOM SEMPRE

    ResponElimina
  2. Si, tens rao. Pero si parlem de la C-12, lo millor de tot es soterrar-la.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta