8 d’abril de 2014

Tortosa i Gandesa tindran les primeres 'cases d'infants' del Camp de Tarragona i les Terres de l'EbreTORTOSA (Baix Ebre).- El Departament de Benestar Social i Família obrirà d'aquí a dos mesos dos cases d'infants a les Terres de l'Ebre, que també seran les primeres de la demarcació de Tarragona. S'ubicaran a Tortosa i Gandesa i podran acollir vuit xiquets amb les seves famílies. Com ha explicat la directora dels serveis territorials de Benestar, Manolita Cid, és un recurs "preventiu" residencial, per treballar amb xiquets en situació de risc i el seu entorn familiar. L'objectiu és ajudar als progenitors a recuperar la seua capacitat per tirar endavant el seu entorn familiar, i evitant que la Generalitat haja d'assumir la tutela d'aquests joves. Les dos cases estaran gestionades per la Fundació Acció Social Infància (FASI).

A diferència dels Centres Residencials d'Acció Educativa (CRAE), on els infants i joves que hi viuen estan sota la tutela de la Generalitat, les cases d'infants volen evitar aquest darrer pas donant una oportunitat al nucli familiar per poder tirar endavant. Són un perfil de famílies amb problemes estructurals de base o puntuals que els professionals dels Equips d'Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA) creuen que se'n poden sortir amb ajuda.

Les cases d'infants comptaran amb cinc educadors socials cadascuna i dos treballadors familiars. S'ubicaran en espais que tant l'Ajuntament de Tortosa com el de Gandesa han ofert per aquest equipament. A Tortosa, per exemple, s'ubicarà al carrer Rasquera, al barri de Remolins, a uns pisos que són propietat de l'Ajuntament. El Departament preveu posar en marxa aquestes cases d'infants en dos mesos i també té gairebé a punt un acord per ubicar un centre obert a Móra d'Ebre, que donaria servei a les comarques de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. Segons ha explicat Manolita Cid, aquest centre potser es podria posar en marxa en quatre mesos, i el que fa és donar suport als infants i adolescents quan surten de l'escola fins que marxen a casa a dormir.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta