14 de maig del 2014

Rigau acompanya els alumnes de l'institut escola de Jesús en l'acte en favor de les xiquetes nigerianes



JESÚS (Baix Ebre).- Els centres d'educació públics i privats de Catalunya s'han sumat aquest dimecres a la campanya internacional per a l'alliberament de 300 nenes nigerianes segrestades, sota el lema 'Torneu-nos les nostres companyes'. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, hi ha participat des de l'Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús, a Tortosa, aprofitant la seua visita a les Terres de l'Ebre. Rigau ha destacat la importància que el xiquets i adolescents coneguin que l'educació no està garantida arreu i, en particular, al col·lectiu de les dones. "Agraeixo l'esforç de les escoles per aixecar la veu en defensa de l'educació de les noies des de Catalunya", ha afegit.

Amb l'enlairament de globus blancs, música, i els lemes 'Torneu-nos les nostres companyes' i 'Real men don't buy girls' (Els homes de veritat no compren nenes), els alumnes de molts centres de primària i secundària públics i privats de Catalunya s'han adherit a la crida feta pel Departament d'Ensenyament per sumar-se a la campanya internacional per a l'alliberament de 300 nenes nigerianes segrestades pel grup gihadista armat Boko Haram. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'ha adherit a la campanya des de l'acte celebrat a l'Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús, a Tortosa, on a més d'exhibir pancartes amb els lemes acordats, s'ha interpretat una cançó, i s'han llegit missatges, per part dels alumnes, sobre els drets humans i per reclamar el dret a l'escolarització, a la llibertat, i a la igualtat d'oportunitats. La concentració s'ha fet al pati de l'escola a les onze del matí i ha durat uns deu minuts.

La titular del Departament d'Ensenyament ha destacat la importància que els centres de Catalunya es facin ressò d'aquesta situació que pateixen aquestes nenes, i ha recordat que fa poc menys d'un any el Govern va donar el Premi Internacional Catalunya a Malala Yousafzai, símbol mundial del dret a l'educació per a les noies. Rigau ha subratllat que Yousafzai va demanar a la societat catalana que no defallís en aquesta defensa. "Ens ha semblat que era adient i convenient fer notar als nostres alumnes que el dret a l'educació no està garantit arreu i en especial al col·lectiu de les dones", ha afegit.

D'altra banda, Rigau ha confirmat des de Jesús que la Generalitat presentarà aquest dijous el recurs de cassació al Tribunal Suprem contra la decisió del TSJC d'imposar un 25% d'assignatures en castellà en algunes aules. Rigau ha afirmat que esgotaran totes les vies que facin possible el "respecte" als projectes lingüístics que, segons el Govern, ja garanteixen la presència del castellà a les escoles. La titular d'Ensenyament també ha respost el president del TJSC, Miguel Ángel Gimeno, que qüestionava la lectura que es feia dels pronunciaments de l'alt tribunal, entenent que es troben en "una posició delicada".  

Via ACN i Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta