19 de juny del 2014

ICV reprova les declaracions de l'alcalde de Tivissa sobre l'incendi i el govern tripartit


BARCELONA.- ICV-EUiA ha reprovat davant del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, les declaracions de l'alcalde de Tivissa, el convergent Jordi Jardí, sobre l'incendi. El diputat ecosocialista, Jaume Bosch, ha recordat en la Comissió d'Interior que mentre l'oposició ha mantingut un "respectuós" silenci durant l'incendi, l'alcalde ha fet "declaracions surrealistes" atribuint el foc a la decisió del Govern d'esquerres el 2004 de no autoritzar un parc eòlic en una zona protegida. Bosch considera que les declaracions de Jardí "són més pròpies d'un cacic indocumentat que d'un alcalde democràtic", i li ha exigit una rectificació.

Bosch ha instat l'alcalde i el conseller Espadaler a comparèixer al Parlament per donar explicacions. Segons Bosch, atribuir les responsabilitats de l'incendi al Govern d'esquerres per una decisió de fa deu anys "l'únic que intenta és dissimular les responsabilitats de l'actual govern de CiU, que presideix la Generalitat des de fa prop de quatre anys, i que, segons ha denunciat el diputat ecosocialista, ha aplicat retallades substancials a les polítiques contra els incendis forestals, i de l'Ajuntament de Tivissa també governat per CiU des de fa més d'onze anys. "Les declaracions de l'alcalde són una mostra de sectarisme polític i de menyspreu perles qüestions mediambientals, que a la Unió Europea causarien sorpresa i indignació", ha lamentat Bosch.

D'altra banda, els bombers van donar per controlat l’incendi de la serra de Tivissa ahir dimecers al vespre, després de cremar més de 830 hectàrees. Aquest matí, dos helicòpters i 10 dotacions terrestres treballen en les tasques d'extinció. Els esforços se centraven en remullar el flanc oest, on les dotacions aèries fan funcions de bombarder i també transporten els Bombers a les zones més inaccessibles per terra, per treballar en l'extinció amb eines manuals.  

Via ACN
Imatge Iniciativa.cat

2 comentaris:

  1. Per fer-ho de manera planera, clara i entenedora, cal dir que el Sr. Jardí es un mentider (Que diu mentides; cast. mentiroso.). El govern “d’aquell moment” no va paralitzar res, potser caldria que expliqués tot el que sap sobre aquest parc eòlic (i d’altres) que anomena i la querella criminal que hi va haver entre mig contra ell i la secretària de llavors, el per que de la seva actuació i quin benefici perseguia. D’altra banda, seria bo, ja de pas, que expliques com a gestionat els 900.000 euros que va rebre del DMAH d’aquell Govern d’Entesa destinats a actuacions de gestió en espais protegits. On i com els ha invertit i si la gestió dels mateixos ha estat correcta, adequada o es substancialment millorable, ja que la zona que ha cremat te severes mancances en quant a l’accés motoritzat.
    El que esta clar es que, un cop més, l’alcalde Sr. Jardí, menteix descaradament aprofitant la cobertura mediàtica que li ofereixen els mitjans fruit d’un lamentable i trist succés com ha estat aquest malaurat incendi.

    ResponElimina
  2. Pos jo, entre mentider i mentiroso em quedo en AMBUSTERO ..........
    Desconec absolutament el tema. Si que el vaig veure a 8aldia, i escoltant-lo vaig entendre que es queixava de que, en no concedir-li permís per un parc eòlic, no es van poder fer els camins ( que haurien servit de tallafocs i accessos ) . Suposant que això hagués estat així, em pregunto, allí on hi ha camins ( que fan de tallafocs, a més de servir per arribar als llocs ) és perquè els han fet com a conseqüència de la instal·lació de parcs eòlics ?. A sobre que tenen la sort de que l'oposició d'ara no és la mateixa que la que hi havia quan la tragèdia d'Horta, a sobre, el Sr. Jardí, es defensa atacant . ( quan a més, aquí, afortunadament no ha hagut cap perdua de vida humana i seria més " lícit " intentar posar-hi la banya )

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta