18 de juny del 2014

Roigé (CiU) rebutja el pla de l'Ebre i critica el 'menyspreu' del president de la CHE al Parlament


BARCELONA.- La diputada ebrenca de CiU, Meritxell Roigé, ha reiterat aquest dimecres al parlament que el pla la hidrològic de la conca de l’Ebre és “un mal pla, que perjudica els interessos del tram català del riu”. De fet, ha reiterat que el govern català continuarà “lluitant, per molt que ens hagin menystingut, recorrent si cal a la via jurídica, primer al Tribunal Suprem (TS) i després a les institucions europees”. “Esperem tenir una resposta per part d’Europa perquè el Pla de Conca perjudica la Xarxa Natura 2000 i no compleix la directiva marc de l’aigua”, ha afegit Roigé.

“Les Terres de l’Ebre volem seguir tenint oportunitats; volem seguir tenint aigua, sinó ens posaran en un carreró sense sortida”, ha reblat. Roigé ha fet aquestes declaracions a la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament, on han comparegut la PDE i els experts Narcís Prat i Pedro Arrojo per a informar sobre el pla hidrològic de la conca de l'Ebre. En aquest sentit, la diputada de CiU ha lamentat la no compareixença de Xavier de Pedro, president de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), i l’ha qualificat com a “un menyspreu més a les institucions catalanes, perquè hi tenim molt a dir sobre el riu Ebre i aquí també han de comparèixer”. La diputada de CiU ha volgut fer “un prec” a De Pedro: “Encara ens queden oportunitats; poques perquè estem a la recta final, però encara poden escoltar els arguments tècnics i científics perquè és un tema de país”.

Roigé ha subratllat que, després de sentir els diferents compareixents, “poca gent pot tenir dubtes sobre com de perjudicial és aquest pla”. Roigé ha recordat que les Terres de l'Ebre són Reserva de la Biosfera i que les 463.000 noves hectàrees de regadiu “no les pot aguantar ni el riu ni el Delta”. Finalment, ha lamentat que no s’hagi tingut en compte les al·legacions del Govern i els diferents ajuntaments, i ha afirmat que el pla és “una agressió més que ens dóna més arguments per tenir estructures d’estat”. Perquè “si Catalunya fos un Estat, tindríem eines de protecció que ens permetrien defensar el nostre riu a diferència del que passa avui”, ha conclòs.

4 comentaris:

  1. Uiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    Meritxell, ja has vist que Manolo agafa del coll a Nuria .
    Lo que no se sap, Manolo, és el temps que li queda de diputada ? O sí ?

    ResponElimina
  2. De moment més que al Navarro......
    Jotabé, no et passes de xarrameca?
    Mira com el teu nou rei impedeix que les banderes republicanes ondegen per la capital. Total no ve d'una transgressió més, ja vareu deixar a Largo Caballero al pudrider....

    ResponElimina
  3. Avui la Nuria Ventura no ha pogut intervenir en la Comisió de Territori i Sostenibilitat on es parlava sobre el Pla de l'Ebre.

    El Terrrades ho ha fet bé, però com ebrenca m'hagués agradat que l'exposició del PSC la fes la Nuria Ventura.

    Si continuarà la Nuria Ventura o no de diputada o un altre, no ho se,
    Lo que si està clar és que la política de l'aigua a l'estat espanyol no ha canviat gens en els darrers 80 anys.
    Es l'esquema de la ESPAÑA HUMEDA-ESPAÑA SECA de l'época de la mariacastanya a la que es suma la industria del formigó com la major font de corrupció i de repartiment de favors, això ens ha portat i ens tornarà a portar a que es vulgue eixugar l'Ebre com excusa per fer grans obres tan a la conca en forma de canals i embassametns com fora de la conca amb el transvasament.

    L'amenaça sobre el territori ebrenc és permanent i ens cal anar tots a una mes enllà dels colors polítics.


    ResponElimina
  4. ...no...se traera agua dulce de Francia..., es mas concretamente la comunidad europea ya tiene un extenso dossier para traer del norte y del centro (de sus rios) a las tierras mediterraneas el agua que les falta y alli sobra... y sobre el socialismo catalan a hoy en dia esta muerto, la sociedad catalana no quiere saber nada de el..., supongo que mas tarde o temprano se refundara, de hecho ya hay diferentes crupusculos establecidos, pero los analistas creen que al final se organizara el gran frente de la irquierda catalana...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta