31 d’agost del 2014

El Tradicionàrius fa reviure el Canalero amb un vídeo de dos homenatges a Tortosa i Roquetes



ROQUETES (Baix Ebre).- La celebració del centenari del Canalero durant el XXI Tradicionàrius de les Terres de l'Ebre, aquest dissabte a Roquetes, va culminar amb la projecció d'un vídeo que recollia dos homenatges que Pepe Garcia va rebre els anys 1987 i 1989, amb la participació d'altres cantadors de jota. En la primera part del vídeo, que ja es troba disponible a YouTube, es poden veure fragments de l'homenatge que se li va fer a Tortosa, quan Lo Canalero va ser Tortosí de l'Any del 1987, presentat pel periodista Josep Àngel Òdena i amb les actuacions de Lo Teixidor d'Amposta, Lo Codonyol d'Alcanar, Ramon Garcia, Nebot del Canalero de Roquetes, i Genaro de Santa Bàrbara. El segon homenatge se li va fer a Roquetes l'any 1989. Presentat pel desaparegut Jordi Itarte, en aquell homenatge hi van cantar Nicasio Balagué, nebot de Boca de Bou, de L'Aldea; Lo Fumadó de Sant Jaume d'Enveja; Tiveta de Remolins, Lo Noro de Lligallo del Gànguil, Camarles; Joseret de Tortosa, Genaro de Santa Bàrbara i Ramon Garcia, Nebot del Canalero de Roquetes.

La segona i darrera etapa del Tradicionàrius 2014 va tenir lloc aquest dissabte a Roquetes, amb una marató musical que va pujar dalt de l'escenari de l'Hort de Cruells a Joseret i rondalla, Grallers de Roquetes, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Los Sirgadors, Stukats del Bolet i la Carrau. De fet, tots els artistes van participar prèviament en un homenatge al Canalero amb motiu del centenari de Pepe Garcia, desaparegut fa 10 anys. Va ser un moment històric i emocionant, ja que el públic va poder veure com compartien l’escenari cantadors com el propi Joseret, i les veus solistes dels Quicos (Arturo Gaya i Quique Pedret), los Sirgadors (Mario Pons i Toni Martínez lo Xaparro), Stukats del Bolet (Francesc Tomàs ‘Panxito’ i Alba Tomàs) i La Carrau (Núria Lozano, Carol Duran i Joan Boada). Cadascú va dedicar uns versos al Canalero al so de la rondalla de Joseret, formada pels mateixos músics que acompanyaven a l’històric cantador. També hi va ser la filla del Canalero, Carme Garcia, qui després d'improvisar algunes cançons va rebre un DVD amb el vídeo dels homenatges de mans de l'alcalde de Roquetes, Francesc Gas.



Vídeo Antena Caro a YouTube

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta