31 d’agost del 2014

La llibreria Serret de Vall-de-roures tanca el seu 30è aniversari amb la primera edició dels Premis de Literatura Rural


VALL-DE-ROURES (Matarranya).- Octavi Serret, propietari de la Llibreria Serret de Vall-de-roures, acaba aquest cap de setmana un any de celebració del 30è aniversari de l'establiment. L'acte culminant ha tingut lloc aquest dissabte a la tarda, amb el lliurament dels Premis Serret de Literatura Rural, un certamen creat amb l'objectiu de "reprendre una activitat literària normal i més regular" a la zona, tal com ha exposat Serret. Hi hagut dues taules rodones per parlar del futur del llibre en paper i dels valors del món rural. Després d'haver celebrat actes a Gandesa, Calaceit, Beseit i Vall-de-roures, diumenge s'ha posat el punt i final a la celebració amb un itinerari poètic, una taula rodona i un dinar a Morella.

Després de celebrar, dissabte passat 23 d'agost, un "Sant Jordi de novel·la negra", amb l'assistència de divuit autors del gènere que van signar exemplars dels seus llibres a Vall-de-roures, aquesta setmana Serret ha preparat la traca final del 30è aniversari de la seva llibreria amb activitats a cavall de tres territoris -l'Aragó, Catalunya i el País Valencià-. Una programació que, ha assegurat, "és l'excusa per a que, d'una vegada per totes, es doni a conèixer un territori" rural on "passen coses, i passen al mes d'agost".

Aquest dissabte s'han donat a conèixer els guanyadors de la primera edició dels Premis Serret de Literatura Rural. Un certamen que el llibreter ha qualificat de "molt important" perquè "fan falta premis literaris per reprendre una activitat literària normal i més regular", i perquè és la millor manera per tal que els autors puguin acabar publicant les seves obres. En la modalitat de literatura rural en català ha resultat guanyador Francesc Roma, pel treball 'Estudis sobre patrimoni existencial a la Catalunya rural'. En literatura rural en castellà ha guanyat Alicia Estopiñà, per la novel·la 'Bajo el mantel', mentre que Luis Grañena i Sarah Jane Tolle s'han emportat el premi a millor àlbum il·lustrat infantil rural amb 'The singing cat'. El premi en llengua aragonesa, la quarta modalitat del certamen, s'ha declarat desert per falta de conformitat de les obres presentades amb els paràmetres del premi.

Properament organitzaran un certamen infantil

En aquest afany de difondre i promocionar la literatura en català en un territori de cruïlla de cultures com és el Matarranya, Serret ja ha avançat que vol tirar endavant un certamen literari infantil. "La idea és que es faci creació literària a les escoles", ha detallat, posant en contacte centres rurals amb altres escoles. El fruit, ha manifestat, podria ser un recull de tot el projecte educatiu, per acabar "premiant-los amb un llibre editat com Déu mana", ha finalitzat Serret.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta