28 d’agost del 2014

Interior posa 19 multes per prostitució a les carreteres del Camp i l'Ebre, però no ha cobrat cap sanció


TARRAGONA.- La carretera N-240 entre Tarragona i Valls és una de les vies que concentra un major nombre de professionals de la prostitució. En un tram de només deu quilòmetres s'hi poden comptar vuit noies que ofereixen serveis sexuals a peu de carretera i el degoteig de clients hi és constant. "No ens hi posem per gust, sinó per guanyar-nos la vida", explica l'Andrea, una jove romanesa que ingressa entre 300 i 400 euros diaris. Asseguren que s'hi senten segures i que l'amenaça d'una multa no les farà marxar, perquè tampoc no la pagarien. De fet, entre gener i juny es van imposar 19 multes i es van aixecar 17 actes per prostitució a les carreteres del Camp i l'Ebre, però Interior encara no ha començat a cobrar cap sanció.

Des de mitjan 2012, amb la reforma de la llei de carreteres i l'activació de l'operació 'Voral', els Mossos d'Esquadra poden multar a prostitutes que ofereixin serveis sexuals en carreteres de titularitat catalana i també als clients que els demanden. En vies de titularitat estatal, però, els agents només poden aixecar una acta administrativa i donar-ne trasllat a la Delegació del govern espanyol. En una entrevista a l'ACN, la directora dels serveis territorials d'Interior a Tarragona, Rosanna Camps, admet que la policia va ser més "persistent" el 2012 quan es va aprovar la reforma i que, des d'aleshores, la pressió s'ha anat "mantenint".

Des de l'aprovació de la llei, els Mossos han imposat un total de 141 multes per prostitució a les carreteres de titularitat catalana del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, tant a prostitutes com a clients. En concret, durant la segona meitat del 2012 es van imposar 55 sancions; durant l'any 2013, 67, i entre gener i juny d'enguany, la xifra s'ha reduït fins a les 19. En el conjunt de Catalunya, el 2012 es va saldar amb 804 sancions, el 2013 se'n van posar 479 i durant els primers sis mesos del 2014, 82. Malgrat tot, segons la conselleria d'Interior, encara no s'ha cobrat cap d'aquestes multes, per les quals la llei contempla sancions de fins a 30.000 euros.

Pel que fa a les carreteres de titularitat estatal de la demarcació tarragonina, els Mossos hi han aixecat 112 actes de l'entrada en vigor de la normativa: 58 al 2012, 37 al 2013 i 17 durant el primer semestre d'enguany. La responsable d'Interior a Tarragona remarca la incongruència que la prostitució estigui prohibida en unes carreteres i en altres no, en funció de qui en sigui el titular. "No acabem d'entendre que una activitat es consideri perillosa a un lloc i no a un altre, ja que l'únic que estem provocant és que les noies es desplacin d'una carretera a l'altra", reflexiona Camps.

La directora d'Interior a Tarragona també insisteix que el fenomen de la prostitució és "un perill per a la seguretat del trànsit" quan es dóna al voral d'una carretera o d'una rotonda. "Hem de fer entendre que les carreteres estan per circular-hi", sentencia Camps, la qual afegeix que l'objectiu dels Mossos amb aquesta regulació és evitar i dissuadir aquestes pràctiques. De moment, assegura que estan contents amb els resultats, però "no satisfets del tot", perquè "mentre hi hagi demanda, hi haurà oferta" i creu que manca "conscienciació".


Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta