18 de setembre del 2014

Adam Tomàs assegura que ERC entrarà al govern de la Generalitat si Mas ho demana per assolir l'estat propi



TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu d’Esquerra a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, ha afirmat aquest dijous que el govern català està complint tots els seus compromisos i posant tots els mitjans per convocar la consulta del 9 de novembre. Tomàs ha reconegut que hi ha molta incertesa sobre la realització de la consulta, tenint en compte els moviments que pensa fer el govern de l’Estat espanyol per impedir-la. Però el portaveu republicà ha assenyalat que, sobretot si guanya el ‘Sí’ al referèndum d’Escòcia, el govern espanyol haurà d’acceptar que el poble de Catalunya també té dret a votar. A més, durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Tomàs ha reiterat que ERC entrarà en el govern al costat de CiU en el moment en què així ho considere oportú el president Artur Mas, per donar encara més força al procés cap a l’estat propi. De fet, ha afegit que els republicans estan preparats per posar tota la carn a la graella.

Quant a un possible avançament electoral, en el cas que la consulta siga suspesa pel Tribunal Constitucional, el portaveu d’ERC ha remarcat la necessitat de mantenir la unitat d’acció i de potser mobilitzar-se al carrer. A més, ha afirmat que, possiblement, la única de manera de posar les urnes perquè la gent puga decidir serà votar en unes eleccions.

D’altra banda, els republicans ja han anunciat que donaran suport a les mocions que es debatran en els ajuntaments de les Terres de l’Ebre i del país, a favor de la consulta del 9N. La moció es presentarà amb el suport de l’Associació de Municipis de per la Independència, de l’Assemblea Catalana de Municipis i dels partits polítics que donen suport a la convocatòria: CiU, ERC, ICV i CUP. El primer municipi de l’Ebre en aprovar-la seria l’Aldea, aquest divendres al vespre, però la majoria de plens extraordinaris es faran el proper dilluns, 22 de setembre. Tomàs, que és portaveu d’ERC a Amposta, ha explicat que l’alcalde Manel Ferré ja ha convocat el ple per al dilluns a les nou del matí.

Finalment, el portaveu d’ERC ha celebrat que els tres diputats crítics del PSC, entre els quals es troba la diputada ebrenca Núria Ventura, s’hagin sumat aquest dimecres al Parlament al front de partits a favor de la celebració de la consulta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta