2 de setembre del 2014

Denuncien un veí d'Alcanar per recollir caragols maçana de l'Ebre i introduir-los a la seua finca privada


ALCANAR (Montsià).- Els Agents Rurals han denunciat un veí de la urbanització d'Alcanar Platja per haver recollit exemplars de cargol poma del riu Ebre i haver-los introduït a la seua finca privada. La persona afectada, de nacionalitat estrangera, va admetre que els havia recollit per curiositat i va al·legar que desconeixia que fos una espècie invasora i que la seua tinença està estrictament prohibida. Davant d'aquests fets, els Agents Rurals van recollir els exemplars que es veien i van destruir les postes. Aquest dilluns tècnics d'Agricultura es desplaçaran a la finca per assegurar que ha quedat neta i per intentar esbrinar si a partir d'aquí la plaga s'ha pogut estendre cap a d'altres indrets.

El cos va ser alertat aquest diumenge que s'havien vist postes de caragol poma en una finca d'un particular d'aquesta urbanització d'Alcanar. Els agents s'hi van desplaçar i van certificar la presència de diversos exemplars i postes, per la qual cosa van aixecar acta de l'actuació d'aquest veí i han presentat la corresponent denúncia.

Els Agents Rurals han posat de manifest la importància de la col·laboració ciutadana i de continuar fent esforços de conscienciació a tota la població sobre el perill d'aquesta plaga. Segons el Catàleg d'espècies invasores, està prohibida la possessió, el transport i el tràfic o comerç de totes les espècies que s'hi inclouen, com és el cas del caragol poma, així com la prohibició de la seva introducció al medi natural.

Per controlar la presència d'espècies invasores i minimitzar-ne els efectes sobre el medi, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural està duent a terme diverses accions en el camp del seguiment, el control o l'eradicació d'espècies invasores als ecosistemes de Catalunya.

D'una banda, es desenvolupen les mesures de precaució i prevenció per anul·lar o minimitzar el risc de contaminació biològica als ecosistemes, i de l'altra, s'actua sobre els sistemes afectats mitjançant el seguiment i la implantació de mesures per mitigar i evitar la dispersió de l'espècie en qüestió.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta