2 de setembre del 2014

Tortosa consensua una relació valorada dels llocs de treball que entrarà en vigor a l'octubre


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha aconseguit tirar endavant, després d'alguns intents frustrats, la relació valorada dels llocs de treball. El govern municipal ha destacat la dificultat d'arribar a un acord i ha agraït l'esforç fet per la junta de personal i el comitè d'empresa que han ratificat el document per unanimitat. A més, també ha estat sotmès a votació de l'assemblea de treballadors que l'han avalat amb un 92% de suports. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha destacat que aquesta relació acabarà amb les "desigualtats" salarials que hi ha hagut històricament a l'Ajuntament. La relació valorada dels llocs de treball s'ha aprovat aquest dilluns al ple i entrarà en vigor a partir de l'1 d'octubre.

"A partir d'ara, una persona que entri a treballar a l'Ajuntament sabrà el què li correspon cobrar independentment de si és amiga del cap de servei, del regidor o de l'alcalde", ha etzibat l'alcalde. Bel ha explicat que entre dos auxiliars administratius que feien la mateixa feina podia haver-hi una diferència de 200 euros en el seu sou, o de 150 euros entre dos peons de la brigada. "Abans se li assignava un sou de forma arbitrària, això ja s'ha acabat, i qui faci la mateixa feina cobrarà el mateix", ha afegit.

Amb tot, s'ha acordat que a la trentena de treballadors que ara cobren més que el que fixa la relació valorada no veuran el seu sou rebaixat, sinó que se'ls hi congelarà en futurs increments salarials.

La relació ha establert 77 llocs de treball a l'Ajuntament de Tortosa que ha ordenat segons una puntuació establerta en base a les responsabilitat, habilitats i condicions de treball de cada lloc. Segons ha explicat la regidora d'Hisenda a l'Ajuntament de Tortosa, Matilde Vilarroya, el document és un instrument d'ordenació que permet determinar les necessitats de personal perquè inclou les funcions per cada lloc de treball, defineix els requisits, i classifica cada lloc en funció dels requeriments, a més d'establir una retribució coherent fixant tots els sous bases així com els complements.

Vilarroya ha explicat la complexitat d'arribar a un acord ja que cadascú feia una valoració subjectiva del seu lloc de treball, i ha detallat com s'ha anat duent a terme el procés. Primer es va elaborar un organigrama, ordenant les diferents places de treball, i analitzant les tasques i funcions de cada lloc, que després es va valorar segons uns barems de puntuació que acaben establint els salaris.

Via ACN

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta