4 de setembre del 2014

La direcció de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta nega el col·lapse el servei d'urgències


TORTOSA (Baix Ebre).- La direcció de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) ha volgut sortir al pas de la denúncia feta aquest dilluns pels sindicats sobre la situació del servei d'urgències del centre. En un comunicat, la direcció nega "rotundament" que s'hagi produït "col·lapse" al servei durant aquest estiu i aporta dades de les urgències ateses que disminueixen lleugerament respecte les de l'any passat. Segons xifres de l'ICS, entre juliol i agost s'han atès 7.043 urgències, mentre que l'any passat van ser 7.182. També s'han reduït els casos que han requerit d'ingrés passant dels 1.148 de l'any passat als 1.112 d'aquest estiu. L'Hospital ha assegurat que el nombre de llits del centre s'ajusta a les necessitats.

Després que els sindicats UGT i CCOO denunciessin aquest dilluns en roda de premsa que durant aquest estiu el servei d'urgències de l'Hospital Verge de la Cinta ha viscut situacions crítiques derivada de la manca de llits, la direcció del centre ha desmentit aquestes afirmacions, deixant clar que els usuaris han estat atesos "en tot moment" en funció de la urgència de la seva patologia i que s'han ajustat el nombre de llistat a les necessitats de cada moment.

La direcció de l'Hospital ha detallat que els malalts atesos a urgències s'ubiquen en llits o butaques en funció de la seva patologia i que en aquest servei hi ha una àrea de curta estada on s'ingressen pacients que requereixen períodes d'hospitalització entre un i dos dies.

Sobre la disponibilitat de llits, la direcció assegura que varia en funció de les necessitats, i que si habitualment es treballa amb una mitjana de 156 llits disponibles, a l'estiu és d'una vintena menys. També ha assegurat que "diàriament" l'Hospital té personal d'infermeria preparat per fer front a aquestes variacions, i que només ha calgut incrementar la dotació en dos situacions puntuals durant aquest estiu. L'Hospital ha assegurat que cap malalt que ha de ser ingressat queda pendent de ser ubicat i que, en cap cas, s'han hagut d'anul·lar ingressos programats.

A més, l'Hospital ha afegit que durant els darrers anys s'han incorporat mesures que eviten ingressos com és l'increment de la cirurgia major ambulatòria, la disminució de l'estada mitjana preoperatòria, l'hospitalització domiciliària, i la derivació dels casos crònics a les unitats de subaguts del territori.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta