9 de setembre del 2014

El Col·legi de Periodistes de l'Ebre se suma al Pacte Territorial pel Dret a Decidir


TORTOSA (Baix Ebre).- La demarcació ebrenca del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) ha acordat adherir-se al Pacte Territorial de les Terres de l'Ebre pel Dret a Decidir, que ha promogut Òmnium Cultural. L'adhesió es va aprovar durant l'assemblea general extraordinària de col·legiats que va tenir lloc el passat 3 de setembre, i en què hi havia 43 periodistes cridats a participar-hi. Finalment, el CPC a les Terres de l'Ebre va aprovar sumar-se al Pacte Territorial pel Dret a Decidir amb un total de nou vots a favor i tres abstencions. Precisament, un dels promotors del document a la comarca del Baix Ebre és el periodista Josep Bayerri.


Fins ara, el Pacte pel Dret a Decidir de les Terres de l’Ebre ja ha aconseguit aplegar unes 95 associacions, entitats i ajuntaments del territori. La signatura del pacte es va fer el 25 de juliol a l’auditori Felip Pedrell de Tortosa, amb motiu d’un acte presidit per la presidenta d’Òmnium Cultural, Murial Casals. A més, també hi eren presents la presidenta d’Òmnium a les Terres de l’Ebre, Dolors Queralt, i els representants comarcals del pacte: Anton Monner (Terra Alta), Marc Mur (Ribera d’Ebre), Victòria Almuni (Montsià) i Josep Bayerri (Baix Ebre). Queralt va ser l’encarregada de llegir el manifest, en què es va posar de manifest que les Terres de l’Ebre, “com a territori que forma part de la pluralitat de territoris que componen Catalunya i com a cruïlla dels Països Catalans, ha sigut, és i serà part activa en la lluita pels drets i llibertats dels catalans i les catalanes”. També es va remarcar que el territori afronta els reptes presents i futurs des de la pluralitat, la democràcia, la cohesió i la inclusió.

Imatge Òmnium Cultural

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta