9 de setembre del 2014

Tortosa enllesteix l’accés a l’escola de Sant Llàtzer per l’avinguda Canigó


TORTOSA (Baix Ebre).- L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha presentat aquest dimarts la finalització de les obres d’urbanització del penúltim tram de l’avinguda Canigó. Un tram que era fonamental i bàsic per poder garantir els accessos al nou centre educatiu del barri de Sant Llàtzer. A partir del 15 de setembre, la nova escola obrirà les portes i, també a partir d’aquest nou curs, també ha d’incloure una extensió de l’institut Cristòfol Despuig. En aquest sentit, Bel ha volgut destacar que l’Ajuntament ha hagut d’executar les obres a contra-rellotge, tot remarcant que durant les properes hores s’acabarà d’enllestir la senyalització horitzontal. De fet, l’alcalde ha avançat que durant el proper cap de setmana ja es farà l’obertura al trànsit de vehicles en aquest tram de l’avinguda Canigó i pel carrer Rubí, perquè els accessos al nou centre educatiu de Sant Llàtzer estiguen plenament operatius dilluns que ve.

L'obra ha consistit en la pavimentació dels dos vials, uns 355 metre lineals, construcció de voreres, enllumenat i dotació de la resta de serveis. A més, s’ha fet un mur de protecció que separa l'avinguda Canigó del canal de l'Esquerra i de la línia del ferrocarril. L'actuació té un cost de 235.000 euros i l'ha executat l'empresa Urcotex. Bel ha agraït la col·laboració del veïnat de la zona, i molt especialment de l’Associació de Veïns de Sant Llàtzer, que feia més d’una dècada que reivindicava l’obertura de l’avinguda Canigó com un nou accés a la ciutat de Tortosa. De fet, l’alcalde ha recordat que amb la urbanització del darrer tram, prevista abans de final d’any, es transformarà una de les entrades al nucli urbà. I és que també al carrer Barcelona, que serà de direcció única i només d’entrada a Tortosa, es generaran moltes places d’aparcament.

 Les dues actuacions que ha fet l’Ajuntament a l’avinguda Canigó han tingut un cost total d’uns 250.000 euros. El consistori ha actuat de manera subsidiària i, a més, ha assolit un acord amb Adif per construir la tanca de protecció entre el carrer i les vies del tren. Bel ha assenyalat que, per motius de seguretat, no es podien permetre tenir una escola sense tanca de seguretat al costat de les vies del tren i del canal de l’Esquerra.

Imatge Ajuntament de Tortosa

2 comentaris:

  1. "Bel ha assenyalat que, per motius de seguretat, no es podien permetre tenir una escola sense tanca de seguretat al costat de les vies del tren i del canal de l’Esquerra." M'alegro, pero si és com la tanca baix la passarel·la del Temple, durarà 2 dies abans que algu ho trenqui i ho llança al canal.

    ResponElimina
  2. Rectifico, ara que he vist la tanca en situ. Si no ho han acabat, val, torno a callar. Pero si ja està acabada, no serveix de res, ja que a 100m en les 2 direccions la tanca s'acaba - precisament als llocs on la gent travessa la via com poden, i a partir del dia 15 serà un desfile continua de joves passant del Temple cap a l'escola nova. En anglès diriem, "an accident waiting to happen".

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta