9 de setembre del 2014

El consorci de la Ribera d'Ebre, Terra Alta i Priorat renovarà tots els contenidors de superfície



MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- El Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de la Ribera d'Ebre, Priorat i Terra Alta renovarà els contenidors de superfície durant els pròxims mesos, amb l'objectiu d'aconseguir un major estalvi i eficiència en el servei. Segons el president de l'ens i del consell de la Ribera, Jordi Jardí, si el concurs públic s'acaba adjudicant per posar en marxa el servei durant aquest 2014, l'estalvi podria assolir el 10% del cost actual. La renovació, que suposarà incrementar l'actual capacitat dels contenidors de 800 litres i dotar-los d'una nova aparença estètica, es desplegarà en tres fases, la primera de les quals pot costar uns 800.000 euros.

Segons ha explicat Jardí, els actuals contenidors daten de la dècada dels 90 i es troben ja "molt deteriorats". Es tracta d'un sistema de recollida que conviu amb els contenidors soterrats i que, més enllà de la seva substitució, exigirà també la compra d'un camió especial compartimentat per poder efectuar al mateix temps la recollida del paper, el vidre i el cartró.

L'estalvi que aquest nou sistema podria permetre, un 10% si s'aplica en els pròxims mesos, segons Jardí, repercutirà linealment en els consells comarcals i els ajuntaments consorciats, sense diferenciar aquells que disposin de contenidors en superfície o no. "Si hem arribat a un acord de treballar junts, hem de ser capaços de compartir esforços i de repartir beneficis", ha subratllat. Segons el president del Consorci, la "modernització" dels sistemes de recollida ha permès reduir els costos en un 30% durant els últims anys.

D'altra banda, el Consorci manté oberta la campanya de difusió -amb el títol 'Al capdavant'- per intentar millorar els percentatges de recollida selectiva, que actualment situen les tres comarques entre les sis catalanes que millor índexs registren. "Som exemplars i ho volem continuar sent", ha indicat Jardí. La campanya es basa en presentacions teatralitzades pels diferents pobles amb l'objectiu de conscienciar els veïns sobre la necessitat del reciclatge. També s'han editat cinc fascicles diferents que es distribuiran, fins Nadal, per les llars dels municipis del Consorci explicant el procés del reciclatge i la tasca de l'ens. "Volem ser els primers", ha tancat.

Els responsables de l'ens pretenen també que els alcaldes dels municipis que han abandonat l'ens "reflexionin" i puguin retornar a l'ens oferint preus "el més raonables de que siguem capaços". Durant els últims anys, Móra d'Ebre, Ascó i Ginestar han causat baixa, mentre Móra la Nova s'ha incorporat. Aquest estiu, el Consorci ha aprovat una reforma dels estatuts que, sobre el paper, ha de permetre major "participació" en la presa de decisions.

Via ACN 
Vídeo Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta