17 de setembre del 2014

Paladella es reuneix amb el conseller Boi Ruiz pel servei de rehabilitació de Batea


BATEA (Terra Alta).- L’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, té previst reunir-se aquest dijous amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, per intentar trobar una solució definitiva a la prestació del servei de rehabilitació. Paladella ha reiterat les queixes de l’Ajuntament de Batea per la “falta de transparència” que hi ha al voltant del servei de rehabilitació, que Salut va atorgar a la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI tot i que, segons el consistori, les seues instal·lacions al poble no reunien les condicions necessàries. Finalment, Salut ha optat perquè la fundació presti el servei des dels centres d’atenció primària de Gandesa i Batea, però aquesta solució tampoc ha convençut l’Ajuntament. De fet, Paladella ha advertit, tant a la fundació com al mateix Departament de Salut, que encara no han sol·licitat a l’Ajuntament la llicència d’activitat per prestar el servei des del CAP de Batea. A més, tot i que el delegat de la Generalitat, Xavier Pallarès, va dir dimarts que l’Ajuntament Batea i el grup parlamentari del PSC tindrien accés a tota la informació, l’alcalde ha assenyalat que encara no els han donat cap documentació sobre el conveni signat entre l’Institut Català de la Salut i la fundació privada.

El govern municipal de Batea va emetre dimarts al matí un comunicat lamentant la “opacitat i manca de transparència” amb què, segons afirma, estan actuant els serveis territorials de Salut en relació al cas del servei de rehabilitació a Batea i la polèmica amb la Fundació Privada Terra Alta segle XXI. En el document assenyalen que el passat 28 de juliol el director dels serveis territorials de Salut, Albert Gómez, va avançar que CATSALUT autoritzava per l’endemà, 29 juliol, la represa del servei de rehabilitació i logopèdia a municipi en base a un conveni signat entre la Fundació i l’ICS. En conèixer aquest fet, l’Ajuntament de Batea va sol·licitar a Salut una còpia d’aquest conveni entre la Fundació i l’ICS, informació en base a quina normativa o fonament jurídic se signava aquest conveni que dóna dret a utilitzar les instal·lacions públiques de l’ICS, sense fer cap concurs públic, i també informació sobre la negativa a acceptar l’oferiment de l’Ajuntament de les seuves instal·lacions per realitzar el servei de rehabilitació tenint en compte que és una institució pública, tot argumentant que s’incomplia la Llei de Contractes del Sector Públic, mentre que ara s’accepta l’oferiment d’una empresa privada al marge del compliment de l’esmentada llei.

Davant d'aquesta petició, Gómez hauria respost que “no enviava la documentació sol·licitada perquè ja es contestarien les preguntes parlamentàries registrades pel grup socialista al Parlament. Des de l’equip de govern de Batea consideren que aquest fet “és molt greu” ja que al seu parer “no es respecta el caràcter institucional i democràtic de l’Ajuntament, alhora que es nega una informació a la qual es té dret”. En el comunicat, també insisteixen que aquest fet “és més greu quan s’hi sumen d’altres actuacions que s’han demostrat irregulars i il·legals, fins el punt de posar en perill la seguretat de les persones i enganyar a l’opinió pública, sense que s’assumeixen les necessàries responsabilitats polítiques”.

Per la seua banda, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, va respondre el mateix dimarts al comunicat que va emetre l’Ajuntament de Batea. Pallarès va insistir que la Fundació Privada Terra Alta segle XXI va guanyar el concurs públic per poder oferir aquest servei de rehabilitació, i que els seus usuaris estan contents amb el servei que es presta des de la Fundació. A més, Pallarès va negar que en cap cas hi hagi opacitat o falta de transparència al voltant d’aquest cas. Pallarès va remarcar que allò que cal es “cenyir-se a la realitat”, i va insistir en que tota la informació que vulgui l’equip de govern de Batea o el grup parlamentari del PSC està disponible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta