16 d’octubre del 2014

Els Mossos detenen l'exgerent de la cooperativa de l'Aldea per interrogar-lo sobre les factures inflades

L'ALDEA (Baix Ebre).- L'exgerent de la Cooperativa de l'Aldea, Daniel Ferré, ha estat detingut aquest dimecres pels Mossos d'Esquadra. El seu advocat, Jordi Fernández, ha confirmat que l'exgerent passarà aquest dimecres a la nit a la comissaria de Tortosa a l'espera de ser interrogat aquest dijous al matí pels agents, en el marc de la investigació oberta pel jutjat número 1 de Tortosa. Ferré és el principal imputat en les diligències i l'interrogatori es podria centrar en les factures inflades que hauria emès per intentar incrementar el cobrament de subvencions. A banda de Ferré, està previst que els Mossos prenguin declaració a diversos proveïdors de l'entitat que haurien emès les factures.

Ferré, de fet, ja havia declarat anteriorment davant la jutgessa de Tortosa que instrueix el cas. D'entrada, el manté imputat pels presumptes delictes d'administració deslleial, apropiació indeguda així com falsedat en balanços, comptes i informes. En l'origen de la detenció d'aquest dijous, hi hauria la troballa als ordinadors que ell mateix utilitzava a la Cooperativa de diversa documentació i factures irregulars. El mes de maig de l'any passat, els Mossos van escorcollar les oficines de l'entitat i van copiar els discos durs dels ordinadors després que l'actual presidenta, Montserrat Llosa, informés sobre l'existència de nous documents relacionats amb la fallida financera.

Segons la investigació judicial, Ferré hauria instat alguns dels proveïdors de la Cooperativa a inflar els imports reals de les seves factures per poder justificar així majors despeses i elevar la quantia de les subvencions que rebia l'entitat, emmascarant així els comptes reals i la seva delicada situació financera. Es tractaria de factures per subministraments relacionats amb l'activitat agrària o, fins i tot, obres de construcció. Els seus emissors declaren també aquest dijous al matí a la Comissaria dels Mossos de Tortosa denunciats per falsificació de document mercantil i cooperació en un presumpte delicte de subveció. Entre ells, l'empresari Javier García Vivo, un dels afectats més actius en la lluita per la recuperació dels 4,5 milions d'euros entrampats dels impositors de la secció de crèdit.

De fet, i amb anterioritat, l'administrador concursal, Mariano Hernández, ja havia denunciat que l'exgerent havia generat fins a 4,2 milions en factures falses a diversos compradors estrangers amb l'objectiu, precisament, de recuperar l'IVA, augmentar la quantitat de les subvencions i maquillar els comptes. Ferré està essent també investigar per la pignoració dels béns de l'entitat, amb la qual es van utilitzar els dipòsits dels socis com a garantia del retorn dels préstecs per a inversions a través de l'entitat financera Bankia, que va acabar executant la garantia venent 1,2 milions d'euros en actius financer dels impositors. Segons l'administrador concursal, sota la seva gestió l'entitat va acabar acumulant un forat de més de 7 milions d'euros.

Juntament amb l'exgerent, estan imputats en el cas l'exirector de l'oficina de Bankia a Amposta, Antonio Fornós; l'exdirector de la secció de crèdit, Enric Sabaté; l'exdirector general de Política Financera, Ferran Sicart; els inspectors Pau Benito i Ramon Cortacans; el responsable de l'auditora BDO, Juan Carlos Torres, així com l'expresident de la junta rectora de l'entitat, José Fernando Falcó, l'extresorer, Joan Benito, i l'exsecretari, Lluís Gilabert.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta