6 d’octubre del 2014

Tortosa aprova el nou conveni col·lectiu de l'Ajuntament, que serà vigent fins al 2015



TORTOSA (Baix Ebre).- En el ple ordinari del mes d'octubre, celebrat aquest dilluns al vespre, el govern municipal de Tortosa ha donat compte de les línies fonamentals del pressupost de l'exercici 2015, que l'alcalde confia a portar a aprovació durant la segona quinzena del mes de novembre. En una compareixença prèvia al ple, Ferran Bel ha dit que els comptes del proper exercici estan molt avançats i que continuaran sent restrictius, en la línia del que obliga la normativa estatal, que només preveu un increment de l'1,1%. "Malgrat que tenim resultats positius i que estem fent una bona gestió econòmica de l'Ajuntament, no podem repercutir-ho en un major creixement", ha dit l'alcalde. Bel ha reiterat que manté l'objectiu d'acabar el mandat amb un endeutament inferior al que es va trobar el 2007 quan va assolir l'alcaldia per primera vegada. Durant els propers dies es portaran a aprovació les Ordenances Fiscals de 2015, que aniran en la línia de l'exercici anterior, "fins i tot anant una mica més enllà en la reducció fiscal de l'any passsat".

En aquest mateix ple s'ha aprovat renovar el nomenament de Joaquim Ricart Baubí com a Defensor de la Ciutadania, una vegada havia expirat el període de quatre anys per al qual havia estat designat. L'alcalde ha agraït el treball del Defensor, una figura que -ha recordat- no està retribuïda i que es presta de forma totalment desinteressada.

Finalment, el ple ha aprovat el Conveni col·lectiu regulador de les condicions de treball del personal municipal, funcionari i laboral de l'Ajuntament. Es tracta d'un conveni "d'impàs", tal i com l'ha qualificat l'alcalde, que arriba poc després de l'aprovació de la relació valorada de llocs de treball i que s'allargarà fins al 2015. Bel ha recordat que ve marcat per la contenció que estableix la legislació estatal i ha destacat la unanimitat en la seuaa aprovació per part del Comitè d'Empresa, Junta de Personal i sindicats, als quals ha agraït la seua col·laboració.

En l'apartat de propostes de grups municipals, el ple ha aprovat una moció d'ERC dirigida a lluitar contra l'incivisme d'alguns propietaris de gossos apostant per una major sensibilització ciutadana contra aquestes conductes. També ha prosperat una proposta del grup d'Iniciativa-Entesa per Tortosa demanant la retirada de la normativa estatal, desplegada d'acord a una directiva comunitària, dirigida a gravar als titulars de les biblioteques en concepte de drets d'autor, fet que afecta a l'Ajuntament de Tortosa, qui gestiona la Biblioteca Marcel·lí Domingo. La moció d'Iniciativa insta el govern de l'Estat a assumir aquest cost, junt a la Generalitat de Catalunya, i a que recuperi els mecanismes i objectius de cooperació previstos en el "Plan de Fomento de la Lectura".

El ple ha aprovat també una moció del grup del PSC demanant que el govern municipal finalitzi les obres, ja iniciades, de millora de les escales del barri del Garrofer que connecten el nucli urbà amb l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Per contra, la majoria dels regidors han rebutjat les mocions del PSC sobre arranjament de camins municipals, de creació d'horts urbans i sobre la inclusió de clàusules socials en la contractació pública municipal.

Imatge Sílvia Alarcón

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta