3 de desembre del 2014

L'alcalde d'Ascó defensa l'ús de fons públics en la querella per injúries contra el cap de l'oposició



GANDESA (Terra Alta).- L’alcalde d’Ascó, el convergent Rafel Vidal, ha declarat aquest dimecres al matí al jutjat de Gandesa, imputat per presumpta malversació de fons públics per haver utilitzar els serveis municipals en una querella contra el cap de l’oposició i exalcalde, l’independent Antoni Casanova. Els fets es remunten al juliol del 2013, quan Casanova va insultar l’alcalde durant un ple de l’Ajuntament, qualificant-lo de “nazi i dictador”. Després, Vidal va presentar una querella contra el cap de l’oposició per injúries, i finalment un altre regidor independent, Salvador Florido, va portar l’alcalde al jutjat per haver utilitzat diners de l’Ajuntament en el primer plet.

En la seua declaració al jutjat de Gandesa, Vidal ha defensat la legalitat de la seua actuació, tot argumentant que els insults contra la seua persona van fer-se durant l’exercici de les seues funcions i presidint el ple de l’Ajuntament. En canvi, el regidor denunciant ha declarat que la querella per injúries interposada per l’alcalde afectava només l’àmbit personal, ja que la discussió va ser exclusivament entre ell i el cap de l’oposició. A més, Florido ha apuntat que el cost de la querella tramitada pels serveis jurídics municipals va ser de 17.000 euros. Una quantitat, segons el regidor denunciant, que en realitat avança diners per a la defensa d’altres casos judicials que planen sobre el govern municipal.

En una sessió plenària celebrada a Ascó el juliol del 2013, la temperatura del debat va pujar fins al punt que el cap de l'oposició va titllar l'alcalde del municipi de "nazi i dictador". Arran d'aquests fets, Vidal va presentar una querella per injúries contra Casanova i, per fer-ho, va recórrer als serveis jurídics del consistori. Posteriorment, un regidor i company de partit del cap de l'oposició, Salvador Florido, es va querellar contra Vidal i els tres membres de la junta de govern per haver utilitzat diners públics en el primer plet.

Aquest dimecres, Vidal ha hagut de comparèixer davant el jutge com a imputat per un presumpte delicte de malversació de fons públics. El batlle ha entrat a l'edifici judicial de Gandesa pels volts de les nou del matí i n'ha sortit a la una del migdia. Segon fonts municipals, l'alcalde ha prestat declaració durant gairebé dues hores davant el jutge, assistit per un advocat particular.

Després de declarar, l'alcalde ha justificat la legalitat dels fets denunciats i ha afirmat que ho va fer davant els "atacs directes" als òrgans de govern del consistori i perquè els insults proferits a la seua persona es van fer com a president del ple, en exercici de les seues funcions i en sessió plenària al consistori. "Ha afectat els òrgans municipals, a la institució i a la població, i com que no ens han deixat cap més sortida, hem hagut d'intentar reconduir la situació per mitjà dels mecanismes legals que hem considerat pertinents", ha afegit Rafel Vidal en una breu atenció als mitjans de comunicació.

Per contra, segons el regidor denunciant, Salvador Florido, la querella per injúries interposada per l'alcalde afectava a l'àmbit "personal", ja que la discussió va ser exclusivament entre ell i el cap de l'oposició, ha insistit. Per aquest motiu, el regidor ha defensat que la querella no s'hauria d'haver pagat amb diners públics. Florido ha quantificat el cost de la querella tramitada pels serveis jurídics municipals en uns 17.000 euros i ha apuntat que "darrere aquestes adjudicacions cares es podrien estar avançant diners per a la defensa d'altres casos" que planen sobre el govern municipal.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta