27 de gener del 2015

Tortosa comença les obres de reurbanització de la plaça del Rastre, que serà d'un sol nivell i recuperarà la muralla



TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament ja ha iniciat les obres de reurbanització de la plaça Mossèn Sol, al barri del Rastre, una de les últimes actuacions del Pla Integral del Nucli Antic de Tortosa (Pincat). Es tracta d'una actuació que permetrà reordenar la plaça, que serà d'un sol nivell, tot prioritzant la circulació dels vianants i millorant la connexió entre la trama urbana del nucli antic i la del Rastre. A més, el projecte inclou també la recuperació i posada en valor d'un tram de la muralla medieval del segle XIV. La urbanització de la plaça Mossèn Sol ha estat adjudicada a l'empresa Also Casals per 476.775 euros. El termini d'execució és de quatre mesos.

La nova plaça representa un important canvi respecte el seu disseny actual. S'urbanitzarà a un sol nivell, esdevenint una plataforma única, i es recuperarà el tram de muralla medieval que discorre pel mig de la plaça, quedant a la vista amb l'objectiu de posar en valor aquest element del patrimoni de la ciutat. La pavimentació de tot l'entorn es farà mitjançant llosetes de pedra artificial a la zona de l'àmbit de la muralla, i de formigó prefabricat en diferents colors per a la resta de plaça, disposat en franges transversals. La connexió dels carrers del Vall i Providència es farà amb llamborda a la calçada i pedra natural de granet a la vorera.

D'altra banda, els carrers del Bou i Escorxador, procedents de la ciutat antiga, es prolongaran fins arribar a l'espai obert de la plaça, de manera que aquest faci de ròtula entre la Tortosa intramurs i la Tortosa que va crèixer fora de la muralla, cas del barri del Rastre, que compta amb una estructura urbanística autònoma i regular en la seua disposició de carrers. De fet, és en aquest barri on es va construir el primer eixample de la ciutat, rehabilitat integralment per l'Ajuntament fa pocs anys.


L'obra inclou la dotació de serveis, soterrament de línies aèries i de contenidors de recollida selectiva, plantació de nou arbrat de petit format, enllumenat i mobiliari urbà. A banda, l'escultura dedicada a Mossèn Sol es desplaçarà uns metres per donar-li una millor ubicació.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, junt a la tinent d'alcalde de Serveis al Territori, Meritxell Roigé, i al regidor de barri, Joaquim del Pino, acompanyats del president de l'associació de veïns del Rastre, Carlos Redó, i els representants de l'empresa adjudicatària Also Casals, han presentat els detalls d'aquesta actuació urbanística. Bel ha demanat comprensió als veïns per les molèsties que provocaran aquestes obres, que s'iniciaran en els propers dies, i ha recordat que aquesta actuació culmina la reforma integral del barri.

Per la seua banda, el president de l'associació de veïns també s'hi ha referit en termes semblants per concloure que el Rastre, una vegada finalitzada aquesta obra, ha de ser capaç d'atreure gent per viure-hi.

Pel que fa a l'aparcament de vehicles, una vegada finalitzada la urbanització de tot l'àmbit quedaran 21 places per a turismes, que seran d'estacionament en zona verda. Amb aquestes places, l'Ajuntament haurà habilitat un total de 78 aparcaments en zona verda en el conjunt del barri, que el proper dilluns 2 de febrer començaran a ser operatius. / Imatges Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta