8 de gener del 2015

Una desena d'escoles i instituts de l'Ebre comencen el trimestre 'penjant la roba bruta' de l'educació


TORTOSA (Baix Ebre).- El col·lectiu Marc Unitari de la Comunitat Educativa a les Terres de l'Ebre (MUCE Ebre), ha organitzat aquest dijous, el primer dia després de les vacances escolars de Nadal, una nova acció de protesta reivindicativa. Ha estat amb el títol 'Penja la teua samarreta per l’educació. Traiem la robar bruta al carrer a les escoles i instituts de les Terres de l’Ebre', una acció que pretenia denunciar la mancança d'inversions a l'escola pública i també l'aplicació de la llei Wert a les escoles. Així, abans que els mestres i alumnes entressin a classe, a la tanca de les escoles s'ha fet una estesa de samarretes grogues de paper, facilitades per l’AMPA, en què alumnes, professors i famílies podien escriure queixes o propostes sobre l’educació.

"És important expressar les queixes, però encara ho és més fer propostes per millorar la situació. L'objectiu de la mobilització d'avui és voler donar l’oportunitat a tota la comunitat educativa d’expressar tot allò que els agradaria canviar en relació a l’educació i també pretenem fer visible el nostre malestar i les nostres ganes d’actuar per aconseguir canvis", han afirmat des de la MUCE. "És una acció que ens permet expressar a cadascun de nosaltres allò que realment ens preocupa, però que compta amb la força de l’aportació de moltes altres persones de la comunitat educativa", han afegit.

De les frases que els alumnes, mestres i pares han apuntat a les samarretes grogues hi havia de molt generals, com ara "Per una escola digna", "Més ajudes", o bé més concretes i divertides com ara "Volem els substituts des del primer dia", "Volem més pilotes de handbol", "Un columpio", "Més llibres" o "Un gimnàs més gran". Han estat un total de 10 centres que han seguit l'acte, però des de la MUCE es preveu que al proper trimestre hi hagi més seguiment./ IMATGES MUCE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta