1 de febrer del 2015

ERC es presentarà a les municipals com 'l'alternativa d'esquerres' i independentista a les Terres de l'Ebre



RASQUERA (Ribera d'Ebre).- ERC es presentarà com "l'alternativa municipal d'esquerres a les Terres de l'Ebre". De fet, sumarà independents a les seues candidatures i farà coalicions amb organitzacions polítiques com Avancem, la FIC i MES. Aquest dissabte, la federació de l'Ebre d'ERC ha donat el tret de sortida cap a les eleccions municipals del 24 de maig amb la celebració, a Rasquera, d'una jornada treball que ha comptat amb més de 100 participants de les diverses candidatures. Una de les activitats destacades ha estat l'organització d'una taula rodona sobre la construcció d'una alternativa municipalista, tant a l'Ebre com a la resta de Catalunya. Hi han participat Marc Sanglas, secretari nacional de Política Municipal d'ERC; l'alcalde de Flix, Marc Mur, que és un dels representants d'Avancem a l'Ebre, i l'exalcalde de Gandesa, l'independent Miquel Aubà, de la FIC. A darrera hora, però, va haver d’excusar l’assistència Magda Casamitjana, de MES.

Sanglas ha afirmat que "Esquerra planteja les eleccions municipals com una primera volta de les eleccions de la tardor i, per tant, si sortim reforçats de les municipals, serà també una bon punt de sortida per anar cap a la independència". El dirigent republicà ha recordat que el partit sempre ha tingut la voluntat de sumar i la capacitat d'integrar noves persones, com ho demostra que més de la meitat de les de 10.000 persones que van formar part de les candidatures d'ERC a les darreres municipals eren independents. La novetat de cara a les noves eleccions municipals, segons Sanglas, "és la confluència i els acords amb d'altres organitzacions polítiques provinents de l'esquerra i d'esperit progressista que volen confluir amb ERC de cara a construir una alternativa municipal d'esquerres al paí"'. Aquestes seran unes eleccions, segons Sanglas, en què destacaran dos eixos, "el procés nacional cap a la independència i el de regeneració política, i nosaltres els representem tots dos".

Per la seua banda, el gandesà Miquel Aubà, com a representant de la FIC, ha explicat que "davant dels fets importants que han passat en l’àmbit nacional, el nostre grup ha pensat que era el moment d'unir esforços i arribar a una entesa amb Acord Municipal per anar junts, i així sumar en l’àmbit local, comarcal i de país". Aubà ha reconegut que "serà un fet històric" si les properes eleccions municipals provoquen un tomb al Consell Comarcal de la Terra Alta, des de sempre governat per CiU.

D’altra banda, el representant d'Avancem, Marc Mur, actual alcalde de Flix, ha recordat que, al seu municipi, des de l'any 1979, l'alcaldia només ha estat governada per forces d'esquerres i ha afirmat que "l'experiència ha estat bonica, per això tenim vocació de seguir treballant així". Mur ha reconegut que estan treballant per fer una candidatura única entre la gent "socialista i exPSC" de Flix i la d'ERC: "per fer, de dos llistes, una, i oferir a la ciutadania una única llista progressista". Mur ha reconegut que durant aquest mandat s'ha sentit molt còmode governant amb ERC i, per tant, és bo per a Flix que aquest enteniment continuï. / Imatge ERC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta