19 de febrer del 2015

L’alcalde de Flix qüestiona el transport dels residus nuclears per carretera fins a l'MTC de Villar de Cañas


FLIX (Ribera d'Ebre).- L’alcalde de Flix, Marc Mur, ha qüestionat aquest dijous la idoneïtat de la solució per transportar els residus nuclears de les centrals catalanes fins al magatzem temporal centralitzat (MTC) que ha de construir-se a Villar de Cañas. L’estudi d’impacte ambiental del projecte inclou les rutes de transport per carretera que hauran de seguir els residus que hagin de ser traslladats des del complex nuclear d’Ascó fins a l’MTC d’aquest petit poble de Conca. En concret, els residus de les centrals Ascó I i II es traslladaran per carretera i no per tren, utilitzant l’eix de l’Ebre (C-12), la carretera de Tivissa (C-43) i l’autopista AP-7, tot travessant les comarques de la Ribera d’Ebre, del Baix Ebre i del Montsià. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Mur ha qüestionat que aquestes carreteres tinguen les condicions necessàries per poder transport-hi una matèria tan perillosa.

Mur ha assenyalat que la línia de mercaderies que travessa la Ribera d’Ebre encara es podria utilitzar més, i que seria més apta per al transport dels residus nuclears fins a l’MTC de Villar de Cañas.

L’estudi que ha promogut l’Empresa Nacional de Residus Radioactius (Enresa) ja es troba en fase d’avaluació final per part del govern de l’Estat. En resum, es descarta l’opció del ferrocarril, en totes les rutes, pel cost de condicionament de les estacions. A més, el Consell de Seguretat Nuclear ja ha donat el seu llum verd, i el període d’al·legacions va expirar fa mesos. En declaracions a Diari de Tarragona, diversos alcaldes riberencs, com els de Móra la Nova i Tivissa, han afirmat que desconeixien aquests plans d’Enresa.

Per la seua banda, el grup ecologista Greenpeace ha criticat que no s’haja informat als municipis afectats que al llarg de 60 anys viatjaran per les carreteres espanyoles unes 6.700 tones de residus radioactius./ Imatge arxiu ACN


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta