25 de febrer del 2015

Unió de Pagesos adverteix que una nova malaltia pot afectar els cítrics de l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- El coordinador d’Unió de Pagesos a les Terres de l’Ebre, Joan Montesó, ha demanat aquest dimecres al conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que posi voluntat per solucionar les problemàtiques del sector, i en especial, la crisi dels cítrics. Des del sindicat han demanat especialment una millor dotació del programa de sanitat vegetal per fer front a les plagues existents i han mostrat la seua preocupació davant la possibilitat que els cítrics es vegin afectats per una nova malaltia, el huanglongbing. Aquesta malaltia ha afectat camps d’Estats Units i Mèxic, i ja s’ha detectat a Galícia. Els pagesos es concentraran aquest dijous a les 11 hores del matí davant de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, per reclamar a la Generalitat que aporti solucions al sector.

El sindicat Unió de Pagesos ha denunciat que el projecte de pressupost de la Generalitat per al 2015 preveu un lleuger increment del 0’66% dels recursos d’Agricultura respecte l’any 2014, però en realitat aquest augment de 2’1 milions d’euros es deu bàsicament a la incorporació de la paga extra del personal del Departament o dels organismes públics que en depenen. A més, assenyalen que les polítiques pròpies d’Agricultura disminueixen un 3’55%. Unió de Pagesos considera que les prioritats pressupostàries del govern català s’haurien de modificar i per això han proposat als grups parlamentaris esmenes adreçades a pal·liar els efectes de la davalla d’aportacions estatals al Pla Nacional d’Assegurances Agràries, a la millor dotació del programa de sanitat vegetal per reforçar la lluita contra les plagues i espècies invasores, a dotar l’aportació al sector de la fruita seca i també demanen 16 milions per pal·liar els efectes econòmics del 2014 per les adversitats climàtiques, sanitàries i de mercat. / Canal 21 Ebre


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta