17 de març de 2015

El judici per la mort de la jove rapitenca Estela Calduch, fixat per al 28 de maig a l'Audiència de TarragonaSANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- L'Audiència de Tarragona ha fixat per al 28 de maig l'inici del judici per la mort d'Estela Calduch, la caixera de l'oficina del Banc Santander de Cambrils que va morir en un atracament el 25 d'octubre de 2010. L'únic acusat, Manuel Amancio A.V., s'enfronta a 25 anys de presó pels delictes d'assassinat, robatori amb intimidació i tinença il·lícita d'armes. L'atracador va entrar disfressat a l'oficina juntament amb un segon individu que no ha estat identificat i va disparar un tret mortal a través de la safata de seguretat de la zona de caixa. La fiscalia i l'acusació particular demanen que indemnitzi els familiars de la víctima, una rapitenca de 25 anys, amb 800.000 euros.

Segons han confirmat fonts judicials a l'ACN, la Secció Segona de l'Audiència de Tarragona ha previst que la vista oral arrenqui el 28 de maig i pugui allargar-se fins el 12 de juny, si no es produeix cap contratemps. Els fets es remunten al 25 d'octubre de 2010. Sobre les 8:40 hores, Manuel Amancio A.V., àlies El Bravo, juntament amb una altra segona persona que no ha resultat identificada, es van dirigir a l'oficina 1574 de l'entitat bancària Banc de Santander situada al número 6 del carrer Roger de Llúria de Cambrils.

Cap a les 8:44 hores, els dos individus van accedir a l'interior de l'oficina bancària. A fi d'evitar ser identificats, portaven parcialment coberts i modificats els seus rostres. Segons es va desprendre de les gravacions de les càmeres de seguretat, l'acusat duia una perruca i barba negra, a més d'una jaqueta fosca i una bandolera, i el segon individu vestia una gorra de beisbol, un bigoti postís i unes ulleres. Un cop van accedir a l'interior de l'entitat, el processat es va dirigir cap a la zona de caixa on es trobava la víctima, Estela Calduch, mentre que el segon home va romandre en actitud vigilant a l'interior de l'oficina.

Seguidament, l'acusat va treure una arma de foc, la va introduir a la safata metàl·lica existent a la part inferior del vidre de seguretat -destinada a l'intercanvi de diners o documents entre el client i el caixer-, al mateix temps que va intimidar la víctima exigint-li el lliurament de diners. És en aquell moment quan, segons la fiscalia, l'acusat "amb la intenció d'atemptar contra la vida d'Estela Calduch o essent conscient que amb la seva acció podia causar-li la mort", va disparar un revòlver arribant a ferir la víctima a l'alçada del coll, la qual va morir dessagnada.

Un cop produïda la detonació, l'acusat es va dirigir cap a la sotsdirectora de l'oficina, la qual, juntament amb la directora, havien sortit del despatx on es trobaven, exigint-li que obrís la porta. Finalment, però, els dos atracadors van fugir de l'entitat bancària cap a les 8:45 hores sense que arribessin a apoderar-se de cap botí. El 29 de març de 2011, l'acusat va ser detingut juntament amb uns altres quatre atracadors a Cantàbria i el País Basc.

Manuel Amancio A.V. es va trobar en situació de presó provisional comunicada i sense fiança des de l'1 d'abril d'aquell any i fins el 30 d'abril de 2013. Els retards en la instrucció dels jutjats de Reus van fer que l'Audiència de Tarragona revoqués la presó preventiva. Aleshores, el tribunal va dictaminar que el processat havia de presentar-se cada dia als jutjats, que se li retiraria el passaport i que no podria abandonar l'Estat sense l'autorització expressa del jutge.

Per tots aquests fets, la fiscalia i l'acusació particular sol·liciten una pena de 20 anys de presó per un delicte d'assassinat, de tres anys pel robatori amb intimidació i de dos anys més per la tinença il·lícita d'armes. En concepte de responsabilitat civil, demanen que indemnitzi els pares de la víctima amb 400.000 euros i a cadascuna de les dues germanes amb 200.000 euros. També reclamen indemnitzar a la directora i la sotsdirectora de l'oficina per les lesions psíquiques que van patir arran dels fets amb 3.430 i 5.700 euros, respectivament./ Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta