25 de març del 2015

Gandesa i la Torre de l'Espanyol formen part de la nova Associació de Municipis Eòlics de Catalunya


GANDESA (Terra Alta).- El proper divendres es realitzarà al municipi lleidatà de la Granadella la presentació oficial de l’entitat municipalista AMEC (Associació Municipis Eòlics de Catalunya), de la qual formen part Gandesa i la Torre de l'Espanyol. Aquesta entitat, que es va constituir formalment l’octubre de 2014, té la finalitat de representar, defensar i promoure els interessos generals dels municipis eòlics catalans. L’AMEC també té per funció l’elaboració d’estudis; la difusió del coneixement del règim jurídic regulador; oferir serveis de suport jurídic, administratiu i tècnic als ens locals associats... Poden ser membres de l’AMEC tots aquells municipis de Catalunya en el territori dels quals estiguin instal·lats parcs eòlics destinats a la generació d’energia elèctrica.

Una de les primeres actuacions de l’associació ha estat l’edició del llibre “Impacte econòmic de les centrals eòliques en els pressupostos municipals a Catalunya”, realitzat pel geògraf de la URV, Sergi Saladié, el qual es presentarà el mateix divendres a les 20 hores. La presentació del llibre anirà a càrrec d’Oleguer Presas, Llicenciat en economia per la UAB i membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa.

Després d’una dècada de funcionament de les centrals eòliques al país, el llibre analitza els rendiments econòmics i laborals que aquestes instal·lacions deixen en els municipis on estan implantades. L’estudi permet conèixer l’impacte dels ingressos procedents de les centrals als pressupostos municipals, així com els percentatges dels seus beneficis que recauen en els municipis, entre altres qüestions. / Imatge AMEC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta