10 de març del 2015

Prat de Comte rep més de 700 sol·licituds de famílies interessades en viure i treballar al poble


PRAT DE COMTE (Terra Alta).- Més de 700 famílies d'arreu de Catalunya i també d'altres països han presentat una sol·licitud a l'Ajuntament de Prat de Comte, interessades en gestionar l'alberg del poble que el consistori ha tret a subhasta. Segons l'Ajuntament, s'han rebut entre 700 i un miler de peticions, via telefònica o per correu electrònic, de famílies d'arreu, fins i tot d'altres països, interessades en treballar i viure al poble. Aquest dimarts, l'alcalde, Joan Josep Malràs, ha començat a entrevistar-se amb les famílies interessades, a qui demana un pla de viabilitat per tirar endavant el negoci i garantir-ne l'èxit. Al poble més petit de les Terres de l'Ebre volen que arribin famílies amb fills per evitar el tancament de l'escola.

La davallada d’alumnes a l’escola de Prat de Comte està posant en perill la seua continuïtat, tot i que Ensenyament va afirmar aquest dilluns que per al curs 2015-2016 no pensa tancar cap centre a les Terres de l'Ebre. L’Ajuntament vol evitar que l’escola tanqui i per això vol posar en marxa mesures que puguin portar noves famílies a viure a Prat de Comte. Així, s’ha elaborat un cens de cases disponibles per llogar i el consistori està estudiant posar a disposició d’una família amb fills petits una casa de propietat municipal. Altres solucions que es contemplen passen per facilitar feina i habitatge a aquelles famílies amb fills que estiguin interessades en instal·lar-se al poble.

La gestió de la casa de colònies del municipi, la comercialització del reconegut aiguardent local “L’Esperit de Comte”, i la cessió de finques, per part de veïns i Ajuntament, per poder conrear són algunes de les altres propostes per atreure nous veïns. L’alcalde de Prat de Comte, Joan Josep Malràs, ha afirmat que el consistori farà tot el possible per evitar el tancament del centre perquè “un poble sense escola i sense nens a curt termini deixa de ser poble.”/ Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta