29 d’abril de 2015

ICV reclama al conseller Ruiz que aturi la creació del consorci sanitari a Terres de l’Ebre


BARCELONA.- La diputada d’ICV-EUiA pel camp de Tarragona i per les Terres de l’Ebre, Hortènsia Grau, ha interpel·lat aquest dimecres al conseller de salut, Boi Ruiz, per tal de demanar explicacions sobre les declaracions del secretari de participació local i social del Departament de Salut, Francesc Sancho, sobre la necessitat de que les Terres de l’Ebre tinguin un ens propi per gestionar la sanitat. “Es referia el secretari a la creació d’un Consorci Sanitari de les Terres de l’Ebre?” ha preguntat Grau, que ha reclamat fer un “reset” i aturar la creació dels consorcis a Lleida i a Terres de l’Ebre “per transparència, perquè té un mandat parlamentari i perquè la salut és un dret i l’Institut Català de la Salut (ICS) un patrimoni de tots i totes que hem de salvaguardar”.

“Si vostè i el seu govern no ho fan, ho farem la gent i ho aturarem”, ha avisat Grau, que ha recordat que l’alcalde de Tortosa de CiU ha acusat al propi govern de la Generalitat de “falta de respecte” i de no tenir en compte el món local. “No crec que el senyor Bel tingui ganes en plena campanya d’enfrontar-se a una marea blanca com la de Lleida”, ha assegurat la diputada d’ICV-EUiA, que ha criticat que, com en el cas del Consorci de Lleida el govern vulgui imposar un model de gestió que no compta amb el consens polític, professional i del territori i de manera poc transparent. “Cal millorar l’eficiència, una clarificació dels diferents proveïdors, i fer el sistema mes transparent i menys opac i em sembla que després del que va passar ahir ho pensem tots, no?”, ha dit Grau fent referència a les detencions d’ahir pel cas Innova.

Durant la seua intervenció, Grau ha explicat que l’anunci s’ha viscut a Terres de l’Ebre com una “burla”, precisament quan s’argumenta que és per dotar el territori de més autonomia d’organització i gestió, ja que el govern ha fet tot el contrari eliminant la gerència sanitària de Terres de l’Ebre per traspassar-la a Tarragona i recentralitzant serveis que abans es feien al Verge de la Cinta o a l’Hospital comarcal d’Amposta i ara es deriven al Joan 23 de Tarragona o al Sant Joan de Reus, o tancant alguns serveis d’urgència d’atenció primària, de llits i quiròfans o de les reduccions del servei d’ambulàncies a Alcanar o Sant Jaume. / Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta