28 d’abril del 2015

La Guàrdia Civil escorcolla l'Hospital Comarcal del Montsià i l'Ajuntament de Reus pel cas Innova



AMPOSTA / REUS .- El jutjat d'instrucció número 3 de Reus i la fiscalia de Tarragona tutelen des de primera hora d'aquest dimarts una operació amb fins a 25 registres en diferents punts de la demarcació de Tarragona, en el marc del cas Innova. L'operació preveu diverses detencions i una de les detingudes és la primera tinent d'alcalde de Reus i presidenta del grup Salut, Teresa Gomis. S'investiguen possibles delictes de falsedat documental, prevaricació, malversació de diners públics, suborn, tràfic d'influències i blanqueig de capitals. Entre altres, s'estan escorcollant els ajuntaments de Reus i Cambrils, i els hospitals Sant Joan i d'Amposta, seus de Sagessa, l'Institut Pere Mata, i empreses privades.

Els registres, fets de manera simultània a primera hora del matí, afecten els partits judicials de Reus, Amposta, Tarragona i Valls. Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ja s'haurien produït diverses detencions, que fonts policials apunten que podrien arribar a la desena de persones. Entre aquestes, la Guàrdia Civil ha detingut a la primera tinent d'alcalde i presidenta del grup Salut, Teresa Gomis, amb qui ha entrat a l'Ajuntament de Reus per iniciar l'escorcoll. També haurien detingut a Joan Maria Benet, exgerent de l'àrea operativa de Sagessa i que temporalment va ocupar el càrrec de director general, ja imputat en la peça d'Ambulàncies Baix Ebre del cas Innova, per presumptes delictes de prevaricació i malversació de fons públics.

Les diferents entrades s'han fet a la unitat administrativa de l'Hospital Sant Joan de Reus -on s'hi ha dirigit la comissió judicial formada pel jutge instructor, la secretària judicial i un interventor de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat-; a totes les seus del grup Sagessa; a l'Hospital Comarcal d'Amposta; als ajuntaments de Reus i Cambrils; a l'Institut Pere Mata de Reus; a la seu de l'empresa Activa Mutuas 2008 a Tarragona; a l'empresa Ambulàncies Reus; així com en altres empreses privades relacionades amb el món de la sanitat a Tarragona i Reus, i en els domicilis particulars de les persones implicades. A més, també s'ha requerit documentació a altres empreses privades i a l'Ajuntament de la Torre de l'Espanyol (Ribera d'Ebre).

Les diligències practicades aquest dimarts formen part de la peça número 4 del cas Innova -que afecta l'Hospital de Reus i que està sota secret de sumari- que s'està instruint en el jutjat número 3 de Reus. La Guàrdia Civil apunta que s'estaria investigant una possible trama entre càrrecs públics, directius d'empreses públiques i empresaris per dur a terme els suposats delictes, relacionats amb algunes contractacions, segons han informat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) fonts pròximes al cas.

L'operació, batejada per la Guàrdia Civil com a 'Curatio-Cirugía', ha desplegat més d'un centenar d'efectius, acompanyats per personal de la Intervenció general de l'Administració de l'Estat (IGAE) i de l'Agència estatal de l'Administració Tributària (AEAT) Segons ha informat la Guàrdia Civil de Tarragona, a més de delictes contra l'Administració Pública, també s'estarien investigant delictes societaris, omissió de perseguir delictes, així com el de blanqueig de capitals. / Imatge Manolo Velázquez

1 comentari:

  1. CiU és una autèntica mafia a Amposta, que miren a l'ajuntament amb totes les operacions urbanístiques: Tosses, Carrefour,... tot al voltant d'amiguets i càrrecs convergents. O el mateix Consell Comarcal del Montsià amb sobresous, càrrec de confiança irregulars, contractacions amb empreses afins, o arranjament de camins no públics com empreses amigues,.....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta