29 d’abril del 2015

L'alcalde d'Amposta atribueix les responsabilitats pel cas Innova a l'anterior govern tripartit de Reus



AMPOSTA (Montsià).- L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha descarregat aquest dimecres les suposades responsabilitats pel cas Innova sobre l'anterior govern tripartit -PSC, ERC i ICV- de Reus, i ha defensat la gestió de l'Hospital Comarcal i la Fundació de Serveis Socials del Montsià (Fussmomt) per part de Sagessa. Ferré ha fet aquestes declaracions després de l'escorcoll de l'Ajuntament i de l'hospital d'Amposta ordenat aquest dimarts pel jutge número 3 de Reus. Els agents de la Guàrdia Civil van endur-se de l'Ajuntament -on van romandre fins passada la mitjanit- , contractes, factures i actes, d'entre 2007 i 2014, tant del Consell d'Administració com del patronat de la Fussmont que no haurien trobat a l'Hospital. Ferré ha explicat que arran d'una auditoria de 2013 s'han corregit procediments de contractació.



"Som gent honrada i fem les coses legals i ajustades a dret", ha assegurat. "Els ciutadans d'Amposta han d'estar tranquils", ha insistit en una compareixença pública a les escales de l'Ajuntament acompanyat dels regidors, membres de la candidatura i càrrecs de CiU. No només això, l'alcalde -que ha remarcat no haver estat "ni detingut, ni retingut, ni imputat" arran l'escorcoll- ha descarregat qualsevol responsabilitat relacionada amb el cas Innova sobre el "govern tripartit de l'Ajuntament de Reus". "Són fets d'èpoques anteriors i s'hauran de demanar responsabilitats al govern tripartit", ha assenyalat, tot afegint que "s'investiguen contractes i convenis privats en la construcció de l'Hospital Sant Joan de Reus".

Ferré també ha demanat "màxima prudència i respecte" fins que finalitzi la investigació. El cert és, però, que el cas Innova acumula des del seu inici l'any 2012 més de 50 imputats i deu peces separades referents a una suposada trama de contractacions fraudulentes i irregularitats en la gestió que van molt més enllà de la construcció del mateix centre hospitalari reusenc. Una d'elles està dedicada a Sagessa, de la qual pengen l'Hospital Comarcal i la Fussmont, totes dues presidides per Ferré.

De fet, segons ha reconegut l'alcalde, els agents de la Guàrdia Civil van personar-se aquest dimarts al matí a l'Hospital Comarcal buscant factures i actes del Consell d'Administració i del patronat de la Fussmont entre 2007 i el passat 2014. També s'haurien endut les auditories i van clonar el disc dur de l'ordinador on es trobaven les factures del centre sanitari. La decisió d'entrar a l'Ajuntament per mandat judicial, ha relatat el mateix alcalde, es va produir quan els agents van constatar que alguns dels documents que buscaven, relatius a la Fussmont, no es trobaven al centre hospitalari sinó al consistori, custodiats per la secretària municipal. Segons Ferré, a més, alguns dels papers es trobaven fotocopiats perquè una part important es troba dipositada a Reus, atès que la seua gestió es centralitza des de Sagessa.

En anteriors ocasions, ha revelat, agents de la policia judicial s'havien ja personat a les dependències municipals reclamant documents. Malgrat això, ha negat que l'actuació judicial tingui relació directa amb la decisió del Tribunal de Comptes de traslladar a Fiscalia la investigació per les irregularitats detectades a la Fussmont per una auditoria encarregada per a l'exercici 2013, segons la qual s'haurien adjudicat contractes per valor de més de 4,1 milions d'euros sense seguir la normativa de contractació pública.

Fiscalia també investigava l'adjudicació per 141.000 euros del servei de transport adaptat a Ambulàncies Baix Ebre, el propietari del qual es troba imputat en el cas Innova. Tant ERC, a l'oposició, com la CUP, havien denunciat públicament aquesta situació i assenyalaven la Fussmont com un instrument del govern municipal per saltar-se els procediments contractuals públics. Segons Ferré, l'auditoria que revelava aquestes "incidències administratives" va suposar canvis en la gestió de la Fussmont per adequar les adjudicacions al text refós de la Llei de contractes del sector públic". Fins aquell moment, ha reconegut, els contractes i convenis "no passaven mai pel consell d'administració" perquè "qui tenia poders i delegació era gerència". "Quan ho sabem posem fil a l'agulla: els contractes licitats o en període de licitació es fan segons la nova normativa", ha justificat.

De fet, segons ha relatat Ferré, Sagessa va contractar una nova cap dels serveis jurídics arran l'esclat del cas Innova i un assessorament complementari per "regularitzar situacions" com aquestes.

Abans de la seua compareixença pública, l'alcalde ha convocat una junta de portaveus per donar compte als grups municipals de l'oposició -PSC, ERC i PxC- dels escorcolls d'aquest dimarts. A banda d'agrair als "treballadors" el funcionament de l'Hospital i les mostres de suport rebudes, Ferré també ha lamentat les "alegries preelectorals d'alguns" -"a alguns els feia brindar amb cava"- arran de l'operació policial. "Porto molts anys en política i mai havia viscut una campanya preelectoral com ara", ha assegurat, dibuixant en el rerefons les implicacions del moment polític actual. Per contra, creu que, tot plegat, el beneficiarà. "Si la gent coneix la veritat, reforçarà CiU i l'alcalde. El temps ens acabarà donant la raó i acaba col·locant la gent al seu lloc", ha assegurat, entre retrets per les denúncies públiques formulades per la CUP i ERC.
/ Via ACN / Imatge Ajuntament d'Amposta

2 comentaris:

  1. Gent honrada? Una autèntica mafia CiU Amposta, 20 anys de corrupció i escandols urbanístics amb Roig; Ripollés i Rius, com ara surt a la Directa amb negocis més que tèrbols, Tosses, Carrefour, el camp de golf los Merinos a Andalusia, l'Hort dels Capellans a les Cases d'Alcanar, i ...................

    ResponElimina
  2. El cas de los Merinos, amb la implicació del sr Roig i de l'empresari valencià Jorge Juan Flor, no se si vos sona de l'operació fallida de Futuro Ciudad http://www.elconfidencial.com/espana/2007-11-14/marbella-se-desplaza-el-escandalo-urbanistico-de-los-merinos-en-ronda-llega-a-bruselas_507568/

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta