29 de maig del 2015

El jutge del 'cas Palau' ordena l'embargament de les seus de Convergència a Tortosa, Amposta i Móra d'Ebre


BARCELONA.- El jutge del 'cas Palau' ha ordenat l'embargament de 15 seus de CDC com a garantia del pagament de la responsabilitat civil subsidiària a la qual podria ser condemnada el partit per haver-se suposadament beneficiat de "l'espoli" de l'entitat, segons han confirmat fonts jurídiques. Les seus que el fiscal demanava embargar són a Barcelona, Amposta, Castelldefels, Figueres, Granollers, Capellades, Lleida, Mataró, Móra d'Ebre, Reus, Sant Boi de Llobregat, Tarragona, Tortosa, Sant Feliu i dos a Mataró.

La Fiscalia Anticorrupció ho va demanar al jutge després que el partit es vengués la seva seu central, al carrer Còrsega de Barcelona, que estava dipositada com a garantia de pagament, i substituís aquest aval amb 15 seus repartides per tot el territori. A més, el fiscal va demanar apujar la garantia exigida de 3,2 a 6,6 milions d'euros i el jutge instructor inicialment li va donar la raó.

Però el juliol del 2013 l'Audiència de Barcelona va revocar la interlocutòria del jutge per altres motius i va deixar en 3,2 milions la fiança imposada a CDC. El passat mes d'abril CDC va fer públic que havia venut la seu de Còrsega. El fiscal creu que els 15 edificis de CDC, valorats en poc més de 3 milions, no avalen els 6 que calcula que el partit es va embutxacar en el cas Palau, i recorda que la seu del carrer Còrsega val uns 12 milions.

En el comunicat, el ministeri públic també matisa que l'embargament no es demana com a responsabilitat civil ni fiança, sinó com a garantia de pagament en cas que CDC sigui condemnada per haver cobrat comissions irregulars a través del Palau per adjudicar obra pública a la constructora Ferrovial, que té dos directius imputats en el cas.

La fiscalia recorda que inicialment la garantia exigida va ser de poc més de tres milions, i CDC va oferir la seva seu central, valorada en 12 milions. El jutge no va acordar embargar-la, cosa que CDC ha reiterat diverses vegades, però sí deixar-la a disposició del jutjat. En acabar la instrucció, el fiscal va recalcular la garantia en més de 6 milions d'euros, i el jutge ho va acceptar. No obstant això, un recurs de l'acusació popular per demanar la imputació d'empresaris que havien fet factures falses per al Palau va fer que l'Audiència revoqués tota la interlocutòria de conclusió de la instrucció, inclosa aquesta nova garantia de 6 milions. Així, no es va arribar a ampliar "formalment" la garantia a exigir a CDC.

Com que CDC va anunciar fa unes setmanes que s'havia venut la seu a un fons asiàtic, cosa que podia fer perquè l'edifici no estava embargat, va oferir a canvi una quinzena de finques com a garantia substitutòria, amb un valor total de 3,6 milions.

És per això, que el fiscal demana ara l'embargament d'aquestes finques, perquè CDC no se'n pugui despendre, i recorda al magistrat que al final de la instrucció la xifra s'havia elevat a més de 6 milions d'euros. En la interlocutòria, el jutge no es pronuncia sobre aquesta quantitat. / Via ACN / Imatge Google Maps

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta