13 de juny del 2015

Bel inicia el tercer mandat a Tortosa amb el repte de reformular els serveis sanitaris municipals i impulsar la participació


TORTOSA (Baix Ebre).- Ferran Bel  ha estat investit, per tercer cop, alcalde de Tortosa amb els vui vots a favor dels regidors de CiU i gràcies al vot en blanc dels regidors d'ERC. Bel ha defensat l'acord d'estabilitat amb els republicans, que no s'integraran al govern, per fer front als reptes de país i de ciutat. El cap de llista d'ERC, Josep Felip Monclús, ha utilitzat arguments similars i ha promès una "oposició constructiva". La resta de grups han votat els respectius candidats. Movem Tortosa ha lamentat que no s'hagi tancat un pacte d'esquerres, el PSC ha apostat per combinar contundència amb lleialtat institucional i la CUP ha qualificat l'alcalde com un "obstacle en el camí cap a la independència".

Bel ha encetat el seu tercer mandat amb un acte de constitució de la corporació marcat per la tranquil·litat i que han seguit desenes de persones des de la sala de plens. L'anunci de l'acord entre convergents i republicans, la setmana passada, havia esvaït la possibilitat de sorpreses d'última hora. Finalment, cap dels regidors ha utilitzat la fórmula de presa de possessió proposada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), si bé des d'ERC, Movem Tortosa i la CUP -que s'ha compromès a treballar pel benestar, la igualtat, la independència i la justícia social als Països Catalans" i a "acatar la normativa vigent"- han promès "per imperatiu legal".

Amb tot, els caps de llista de CiU, ERC i Movem Tortosa han anunciat, explícitament, que es posen a disposició del Parlament, del Govern i del President a partir de les eleccions del 27S per treballar per poder exercir el dret a l'autodeterminació, com també plantejava l'AMI. De fet, els reptes nacionals i de país, han estat, al mateix temps, motiu de justificació del pacte amb ERC -que li havia donat suport també fa vuit anys- que ha permès Bel tornar a ocupar l'alcaldia per tercer mandat consecutiu. Així ho ha assegurat el mateix alcalde després de la seva investidura. "Configurem un acord de govern estable a Tortosa pensant, essencialment, el que necessita la ciutat i el país", ha reiterat. "Vivim moments històrics", ha assegurat, tot instant als grups municipals a no tenir "por" a l'hora d'expressar "quin país volem". Un dels temes que, considera, marcarà el futur immediat i el mandat.

En clau més local, Bel ha recordat que el pacte de 37 punts definirà les prioritats de la ciutat, mencionant, especialment, l'elaboració conjunta d'un Pla d'Actuació Municipal. Tot remarcant que els seus dos últims mandats han coincidit amb els anys de major impacte de la crisi econòmica -la pitjor dels últims 60 o 70 anys-, ha assegurat que el seu govern ha "ampliat els serveis socials" al mateix temps que ha "posat ordre" a les finances municipals. Com a repte s'ha proposat "reformular" la gestió dels serveis sanitaris municipals, "garantint-los i ampliant-los però fent-los viables". També ha defensat el reglament de participació ciutadana i s'ha compromès a ampliar el percentatge del 37% de mocions aprovades de l'oposició. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta