16 de juny del 2015

De la Vega: ‘El PSC estava disposat a fer de crossa d’un alcalde sobiranista a Tortosa’



TORTOSA (Baix Ebre).- El nou regidor del PSC de Tortosa, Manel de la Vega, ha lamentat aquest dimarts que els socialistes hagin de quedar-se a l’oposició, arran de la decisió d’ERC de no liderar un govern d’esquerres. De la Vega ha recordat que el PSC tenia un conjunt de propostes en l’àmbit de la promoció econòmica, la lluita contra l’atur i les polítiques socials. Així, el regidor socialista ha valorat negativament l’Acord de Governança estable entre CiU i ERC, i ha remarcat que Tortosa seguirà en la mateixa dinàmica que els darrers quatre anys. De fet, De la Vega ha afegit que si els republicans s’han quedat a l’oposició ha estat pel desacord amb CiU en el repartiment de les regidories, tal i com va explicar dilluns a Canal 21 Ebre un dels nous regidors d’ERC, Marià Martínez.

De la Vega ha afirmat que el repartiment de regidories no va ser un problema en les negociacions entre el PSC i ERC per formar un govern amb Movem Tortosa. El regidor socialista ha assegurat que no van parlar “ni de sous ni de cadires”. Així, ha lamentat que els republicans no aprofitessin la seua posició de força per negociar millor amb Ferran Bel, que segons De la Vega és qui ha imposat els seus criteris.

A banda, quant a la negativa d’ERC a fer un govern amb el PSC perquè no són sobiranistes, De la Vega ha recordat que els socialistes són federalistes. Però ha afegit que la qüestió nacional no hauria d’haver estat un impediment per a l’acord, ja que el PSC estava “disposat a fer de crossa d’un alcalde sobiranista” durant els quatre anys del mandat. Per tant, De la Vega considera que aquest argument és “una excusa”, ja que ara s’ha demostrat que en realitat ERC preferia governar amb CiU.

Finalment, i en referència al discurs d’investidura de l’alcalde, De la Vega ha apostat per una gestió pública i totalment transparent dels serveis sanitaris municipals. De fet, el regidor del PSC ha apuntat que l’Ajuntament hauria de cedir a l’Institut Català de la Salut la titularitat de l’hospital de la Santa Creu de Jesús i de la Clínica Terres de l’Ebre, i concentrar els seus esforços en altres àmbits de les seues competències.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta