10 de juny del 2015

Demanen l'absolució de tres persones que ara seran jutjades pels fets de la vaga general del 2012 a Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- El Grup de Suport Contra la Repressió de les Terres de l’Ebre ha denunciat aquest dimarts que tres persones militants de la CUP ( dues de Tortosa i una d’Amposta) seran jutjades "de manera injusta" el proper 19 de juny als jutjats de Tortosa. Les tres persones van ser detingudes al 2012 i acusades de fer pintades en defensa de l’educació pública, amb motiu de la vaga general del 29 de març del 2012. Tres anys després, s’enfronten a un judici via penal per danys i coaccions, un judici on la Generalitat de Catalunya fa d’acusació particular i on es demanen condemnes de més de 10.000 euros a cadascuna i presó en cas de no poder pagar.


"Des del Grup de Suport Contra la Repressió de les Terres de l’Ebre volem denunciar públicament que aquest és un judici polític, ja que no hi ha cap prova objectiva que jusfique aquest judici ni les detencions que en el seu moment van patir les tres persones encausades", han remarcat. "Si aquestes tres persones seran jutjades és per la seua activitat política, perquè són tres persones que participen de mobilitzacions socials i polítiques contràries a les polítiques del govern", han afegit.

Així, el col·lectiu ha volgut denunciar públicament "la indefensió en la que es troba la ciutadania davant els abusos i mentides dels Mossos d’Esquadra". "Aquest judici i com ha anat la fase prèvia, ha estat plena d’irregularitat, marcat tot el procés per una clara intenció policial d’anar a per les nostres companyes, no per les proves i els fets denunciats, sinó com a càstig per la seva activitat política", asseguren. "Fins al punt que s’ha detingut i portat a judici penal a una persona que aquella nit ni tan sols estava a Tortosa", conclouen.

Des del Grup de Suport Contra la Repressió de les Terres de l’Ebre han convocat una concentració el mateix dia del judici, el 19 de juny, a les 8.45h al davant dels jutjats de Tortosa. Demanen l’absolució de les tres persones encausades i la solidaritat de la ciutadania davant un clar cas de "repressió política". / Imatge cedida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta