16 de juny del 2015

La Generalitat presenta el Pla Estratègic de l'Ebre aquest dimecres, més de 15 mesos després d'haver-lo rebut de la URV


TORTOSA (Baix Ebre).- La Generalitat presentarà demà dimecres el Pla Estratègic per l’Ocupació a les Terres de l’Ebre. Serà en una reunió extraordinària del Consell Econòmic i Social, i a petició de la patronal i dels sindicats del territori. L’encarregat de presentar el pla estratègic, que arriba amb molts mesos de retard, no serà el conseller Felip Puig, sinó el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres. De fet, aquest polèmica s'ha allargat durant uns 15 mesos, i finalment la Generalitat presentarà el Pla Estratègic aquest dimecres, tot i que el mateix Puig havia dit que ho farien a finals del 2015, un cop superat l'actual cicle electoral.

El Pla Estratègic per l’Ocupació a les Terres de l’Ebre, que la URV va entregar a la Generalitat fa més d’un any, al febrer del 2014. Serà en una reunió extraordinària del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre, segons ha informat aquest dimarts la Cadena Ser. L’encarregat de presidir la reunió no serà el conseller Felip Puig, sinó Pere Torres, que és el secretari d’Empresa i Competitivitat. La reunió s’ha convocat després que fa uns dies ho reclamessin per carta les patronals AECE i Pimec, i els sindicats UGT, Comissions Obreres i la USOC. En la mateixa carta, a més de la presentació del pla estratègic, els sindicats i les organitzacions patronals també reclamaven que es comencés a debatre la modificació de la composició del mateix Consell Econòmic i Social.

La presentació del Pla Estratègic ha estat motiu de polèmica entre els sindicats i la Generalitat, fins al punt que els dirigents de la UGT, Comissions Obreres i la USOC van arribar a acusar el govern català de "segrestar" el document amb interessos polítics i electorals.

Al març del 2013, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ja va condicionar l'aplicació del Pla Estratègic de les Terres de l'Ebre a la disponibilitat de recursos per part de la Generalitat "per funcionar com un país". En aquell moment, el procés d'elaboració del document, que ha de definir els eixos i prioritats per desenvolupar econòmicament el territori, havia arribat a la seua segona fase amb la constitució del plenari d'agents institucionals, econòmics i socials que, a través de diversos grups de treballs, l'havien de definir al llarg d'aquest 2013. Però fa un any, i en resposta a les crítiques dels sindicats, Puig va comparar el document entregat per la URV amb "una carta als Reis". Puig, que va afirmar que el document era un "bon llistat de les necessitats de les Terres de l'Ebre", va advertir que no podia ser "un compendi de mancances i d'inversions".



El sindicats havien reclamat conèixer el contingut del document, entregat per la URV al febrer del 2014 i que havia suposat un cost de 140.000 euros., mentre que partits com el PSC i ICV havien demanat la compareixença de Puig al Parlament. La polèmica es va allargar durant mesos, i finalment la Generalitat presentarà el Pla Estratègic aquest dimecres, tot i que el mateix Puig havia dit que ho farien a finals del 2015, un cop superat l'actual cicle electoral./ Imatge Generalitat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta