13 de juny del 2015

Movem Tortosa i la CUP concentren els retrets a ERC per l'acord de governança amb CiU

 
TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu i candidat de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha aprofitat el ple de constitució del nou consistori per tornar a retreure a ERC la seua negativa a forçar un canvi de govern. Segons Jordan, els resultats a la ciutat i en altres llocs permetessin acords des de l'esquerra per implementar els grans canvis que reclama una ciutadania defraudada. "Tot i els resultats, el govern no representa el canvi expressat a les urnes. Ho lamentem. Nosaltres no tenim la responsabilitat. Vam fer una aposta pel canvi i ho hem demostrat", ha dit, tot mostrant "respecte" pel govern de CiU escollit. Com a prioritats, la lluita contra la crisi i pels drets socials o aprofitar les potencialitats de la ciutat, però també la reclamació d'un "canvi d'actitud" a l'alcalde, perquè no deixi al marge idees i propostes "vinguin d'on vinguin".


Des del PSC, el candidat Enric Roig, que s'havia convertit en un dels ariets de l'intent de canvi de govern, ha evitat els retrets directes i s'ha plantejat "exercir una oposició contundent i propositiva", de control i fiscalització al govern però amb "lleialtat institucional", buscant el "consens" per "allò que sigui positiu per a la ciutat". Això sí, amb unes línies roges infranquejables: el benestar de les persones, l'atenció al dia a dia de la ciutat, "sempre per damunt dels interessos dels partits", ha apuntat.

Per contra, el regidor electe de la CUP, Xavier Rodríguez, sí que ha carregat de forma contundent contra el govern de Ferran Bel i el pacte amb ERC. "Lamentem profundament que s'hagi cedit l'alcaldia en nom de la independència del país a una persona que representa l'autoritat i la manca de polítiques socials", ha etzibat. Considera que Bel ha estat "incapaç de transmetre il·lusió per a generar un nou país". "Per a nosaltres, Ferran Bel no és un pas cap a la independència, és un obstacle en el camí cap a la independència i el seu assoliment", ha tancat. Presents per primer cop al consistori, el regidor de la CUP s'ha marcat com a repte treballar des del carrer i amb els moviments socials per una alternativa a la gestió capitalista i la justícia social en tots els àmbits.

Per últim, el regidor del PP, Xavier Dalmau, qui ha exigit una reflexió i una resposta institucional a l'abstenció que a Tortosa ha superat el 40% en les últimes eleccions, ha demanat que el ple s'allunyi de la "crispació dels últims quatre anys" per poder arribar, des del "diàleg", a acords positius per a la ciutat. "Només amb estabilitat i grandesa de mires podrem assumir temes l'assumpció i l'exercici del sentit de la capitalitat; la lluita contra la crisi econòmica i les seves greus conseqüència, com l'atur i necessitats socials; la millora de la convivència amb la immigració; la cura de la seguretat i del civisme; el rebuig a les retallades en l'estat del benestar, especialment en sanitat i ensenyament públics. Cal apostar pel turisme cultural i la recuperació del patrimoni per a la recuperació de Tortosa", ha conclòs Dalmau. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta