22 de juliol del 2015

El govern de Tortosa rebutja un recurs del col·legi d’Enginyers pel projecte de reforma del pont de l’Estat



TORTOSA (Baix Ebre).- La junta de govern local de Tortosa ha rebutjat desestimar íntegrament el recurs de reposició que havia presentat el Col·legi Professionals d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, contra l’adjudicació de la redacció del projecte bàsic i executiu de la reforma del pont de l’Estat. A partir d’ara, si ho cregués necessari, aquest col·legi professional té un termini de dos mesos per interposar un recurs-contenciós administratiu davant del jutjat contenciós-administratiu de Tarragona.

El passat 18 de maig, la junta de govern de Tortosa va adjudicar la redacció del projecte bàsic i executiu de les obres del pont de l’Estat a l’arquitecte Xevi Bayona, després d’haver obert un procediment negociat sense publicitat. Un mes després, el 19 de juny, el col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports va interposar un recurs de reposició contra la decisió del govern municipal. En resum, el que reclama el recurs d’aquest col·legi professional és reiniciar novament el procediment, perquè es contempli la intervenció necessària d’un enginyer de camins, canals i ports en la redacció del projecte bàsic i executiu de la reforma del pont de l’Estat. Però el govern de Tortosa considera que la titulació professional d’arquitecte és “plenament admissible” en ordre a la seua capacitat i competència. A més, l’Ajuntament argumenta que ja va incloure en el plec de condicions administratives la necessitat d’incorporar a l’equip redactor un enginyer de camins, canal i ports.

D’altra banda, aquesta setmana també ha transcendit que la junta de la demarcació del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) a les Terres de l’Ebre ha adreçat una carta a tots els seus membres per expressar el seu rebuig a la manera com l’Ajuntament de Tortosa ha adjudicat el projecte. Segons el COAC, l’adjudicació per procediment negociat sense publicitat els mereix “molt poca credibilitat”. En aquest sentit, els arquitectes ebrencs demanen donar prevalença als concursos de mèrits per sobre d’altres alternatives de “dubtosa transparència”, si el que vol fer realment és “repartir els encàrrecs de feina amb criteris de pluralitat”./ Imatge Ajuntament de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta