22 de juliol de 2015

L’escriptor Miquel Esteve serà el primer pregoner de les Festes Majors de Móra la Nova


MÓRA LA NOVA (Ribera d'Ebre).- Les Festes Majors de Móra la Nova que se celebraran del 31 de juliol al 3 d’agost tindran per primera vegada en la seua història un pregoner. L’escollit per encetar aquesta tradició molt arrelada a la major part de pobles del país és l’escriptor local Miquel Esteve, conegut per obres com “El joc de Sade” o “La fi dels secrets” . Segons ha manifestat la regidora de Festes, Míriam Vinaixa, “des de la comissió de Festes hem vist que la figura del pregoner està molt arrelada arreu de Catalunya i que és una figura molt significativa que et permet reconèixer les persones més il·lustres del municipi. Hem escollit perquè sigui el primer pregoner l’escriptor del nostre poble i de renom arreu, Miquel Esteve”.

El futur pregoner ha rebut la invitació amb molta il·lusió tal i com explica en el Saluda del programa festiu “en primer lloc, m’omple de satisfacció, perquè estimo el poble on he nascut, és aquí on he descobert les primeres olors i els primers colors en els seus carrers i en els seus paratges. En segon lloc, perquè m’agrada la seva gent, m’agradeu els meus veïns. I en tercer lloc, perquè a nivell personal és una ofrena meva o tribut familiar als besavis paterns: als avis de Cal Calafí i als de Casa la Plana, ben lligats a la història del poble”.

Si bé les festes començaran amb la proclamació de les pubilles del 2015 i el pregó el pròxim divendres 31 de juliol a les 20 hores, aquesta setmana, a partir del dijous 23 de juliol, cada dia es programen alguns actes festius previs. Són els actes organitzats principalment per entitats de la ciutat com per exemple les de caire esportiu com partits d’handbol, de pàdel i de birles i els organitzats per la residència de la gent gran. També hi ha previstes però algunes activitats programades per l’ajuntament i la comissió de festes entre les quals destaquen les activitats infantils; la xerrada sobre el món de les campanes i l’exhibició del seu toc, dissabte a la tarda; l’actuació de Riu en So, el mateix dissabte 25 a la nit; la presentació, diumenge 26, de la nova Jota de Móra la Nova al Parc 26 d’octubre a les 22 hores o l’actuació dilluns del conegut actor del programa de TV3 APM, Peyu, i el seu monòleg “Jo tinc un amic que...”, entre d’altres.

L’alcalde Francesc Moliné ha manifestat que “tot i el poc temps que hem tingut per a organitzar les festes -aquestes seran les seues primeres festes com alcalde- estem molt satisfets del programa que hem pogut dissenyar gràcies a la col·laboració desinteressada de les entitats del poble, de la comissió i de la regidoria de festes. És un programa on predomina la imaginació i l’enginy per sobre del pressupost perquè els temps no estan per a grans despeses, i on trobem actes per a grans, petits i mitjans. Pel que fa al fet d’instaurar la figura del pregoner, és un pas important, com ja ha dit la regidora de Festes, per poder destacar amb estima i admiració la feina feta per personalitats del nostre entorn més proper ”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta