18 d’agost de 2015

El castell de Miravet s'incorpora al festival Eufònic amb un muntatge de Playmodes



MIRAVET (Ribera d'Ebre).- "La llum de Miravet", aquest és el nom d’una de les instal·lacions que es podrà visitar, en aquest cas al castell de Miravet, en el marc dels actes previs a la celebració del festival Eufònic – Arts Sonores i Visuals de les Terres de l’Ebre. Per primer cop, el castell de Miravet s’incorpora a Eufònic amb l’objectiu de promoure el diàleg entre el patrimoni monumental i les arts. Al castell es podrà veure una de les instal·lacions artístiques creades expressament per Playmodes per al festival, que s'inaugurarà el dia 22 d'agost a les 18.00 hores amb la presència dels artistes, però es podrà visitar fins el 6 de setembre, data en què s'acaba el festival Eufònic.

Playmodes, creadors del famós mapping del Pantocràtor de Taüll, presentaran un mapping creat específicament per a l’absis de l’església del Castell de Miravet, un dels millors exemples d’arquitectura militar catalana que es conserven a Catalunya, datat entre els segles XII i XIII. Playmodes creen instal·lacions immersives o delicades expressions pictòriques, llenços en 3-D que banyen amb llum i so. Així ho ha explicat, el director de l’Eufònic, Vicent Fibla.

El divendres 21 d’agost també s’obrirà al públic a l’Antic Molí d’Oli d’Ulldecona la instal·lació “Pájaros y trenes, trenes y pájaros” del prestigiós artista alemany Jan Mech, que ha creat una obra d’art sonor específicament per a aquest edifici, obra de l’arquitecte modernista César Martinell. La instal·lació de Jan Mech es podrà visitar fins el 20 de setembre. Fibla ha destacat que en aquesta propera edició d’Eufònic, que se celebra del 3 al 6 de setembre, s’ha ampliat en nombre d’instal·lacions i poblacions participants, i també en la formació amb tallers per xiquets i adults.

Paral·lelament, el divendres 28 i dissabte 29, s’inauguraran dos instal·lacions artístiques més. La primera, l’exposició col·lectiva “#digitallandscapes”, a Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre, a Amposta. Una exposició a cura de Iury Lech que inclou peces de videocreació de diferents artistes internacionals i que explora les relacions entre paisatge i creació digital i musical amb una proposta expositiva específica, ja que les peces es veuran dins de cinc coeteres construïdes amb obra a l’interior de Lo Pati. L'exposició es podrà veure a fins el 19 de setembre. La segona instal·lació és “Último Esfuerzo Rural II” de Peter Bosch i Simone Simons, dos artistes holandesos establerts a Xelva, València. Es tracta d’una mena de màquina musical feta de simbombes gegants, construïdes amb tonells de 1’30 metres de llarg i tocats per cilindres pneumàtics que creen un món sonor peculiar i propi que remet al món rural i que evoca el bramar d’un animal. La seva obra s'inaugura el 29 d'agost al Museu de la Mar de l’Ebre de Sant Carles de la Ràpita i es podrà veure fins el 20 de setembre./ Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta