14 d’agost del 2015

Música, gastronomia i vi a la quarta edició de la Festa del Vi de Batea

 

BATEA (Terra Alta).- Batea celebrarà del 21 al 23 d’agost la IV Festa del Vi, una mostra de vins de la DO Terra Alta que combina gastronomia i música als carrers de la població. La festa, que s’emmarca dintre de les Festes Majors de Batea, que se celebren del 21 al 26 d’agost, arriba enguany amb novetats importants, com el ‘concurs de beure vi a galet’, o una oferta musical de qualitat que omplirà de concerts el casc antic del municipi.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, l’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, ha explicat que la Festa del Vi té una llarga tradició a la població, des de fa uns 20 anys. Tot i així, fa quatre anys es va donar un salt qualitatiu amb l’objectiu de fer-la més popular i conjugar cultura, gastronomia i música amb el potencial més important de la població, el vi.

En aquest sentit s’ha pronunciat el membre del grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Jordi Fusté, qui ha destacat la importància de l’oferta musical dintre d’aquestes jornades. De fet, aquest grup forma part de la festa des de fa quatre anys.

La festa arrencarà divendres 21 d’agost a la tarda amb el correbars, una ruta pels diferents establiments del municipi, on es podran degustar els vins autòctons i les punxades que els restauradors han elaborat. Aquest correbars ja s’iniciarà amb música, en aquest cas acompanyats per la banda ‘Always Drinking Marching Band’. Posteriorment, tindrà lloc la primera edició del concurs de beure vi a galet.

Ja dissabte a la tarda, hi haurà lloc la inauguració de la 4a Festa del Vi de Batea, que se situa a la zona dels porxos que donen accés al casc antic de Batea, i que s’omplirà durant aquests dies de cellers amb DO Terra Alta. En aquesta inauguració es podrà gaudir de la música dels artistes terraltins ‘Temps al temps’ i el músic Joan Rovira, que presentarà el seu nou disc Peix sense espina. Ja la nit, Batea es vestirà ‘de gala’ per proclamar la Reina del Vi i les Damisel·les 2015.

Diumenge 23 d’agost al migdia hi haurà un espectacle de carrer de la mà de Les Enfants, sis soldats esbojarrats de l’exèrcit de Napoleó que ‘patrullarà pels carrers de Batea’. Diumenge a la tarda tornarà a haver molta musica, en aquest cas amb l’ensamblatge sonor a càrrec de Montse Castellà i el miravetà Eric Vinaixa. Per tancar la festa, a la tarda hi haurà el 9è Concurs de la Garnatxa Blanca. Tot, amb la millor oferta de vins dels cellers DO Terra Alta acompanyats de la gastronomia més pròpia de les Terres de l’Ebre./ Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta