14 de setembre del 2015

Adjudiquen la modificació del projecte per construir el nou edifici judicial de Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- Aquest dilluns s'ha adjudicat la modificació del projecte de construcció de l'edifici judicial de Tortosa, que s'ha d'aixecar al solar del carrer de la Mercè, a l'empresa Josep Camps Povill & Olga Felip Ordis Espanyola, per un import de 276.000 euros i un termini d'execució del nou projecte de cinc mesos i mig. La finalitat de l'adequació de l'edifici judicial de Tortosa és disposar d'un projecte que doni resposta a les noves necessitats de funcionament de l'administració de justícia. Per això, el projecte consisteix en l'adaptació de l'anterior, redactat l'any 2009, per adequar la distribució i agrupació d'òrgans a l'estructura de la nova oficina judicial i també per crear una àrea de reserva respectant tant com sigui possible l'estructura i l'estètica, els nuclis verticals i els accessos a l'edifici.

El nou edifici acollirà cinc unitats processals de suport directe de primera instància i instrucció, el jutjat de guàrdia, el servei comú general, el servei comú d'execució civil, el servei de clínica de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLC) i dependències per als procuradors, advocats, arxiu i zona de detinguts.

La resta d'òrgans judicials i serveis estaran situats a la seu actual, a la Plaça dels Estudis: dues unitats processals de suport directe penals, una unitat processal de suport directe social, el servei comú d'execució penal i social, la Fiscalia, el servei de patologia de l'IMLC i dependències per als advocats, atenció ciutadana, unitat administrativa, arxiu i zona de detinguts.

Pel que fa a tecnologies de la informació i la comunicació, l'edifici disposarà d'eines per informatitzar els registres i per al repartiment d'assumptes, de connexió amb diferents bases de dades, així com videoconferència i enregistrament de judicis i declaracions i estarà preparat per a la nova oficina judicial.

El partit judicial de Tortosa està integrat per catorze municipis que pertanyen a la comarca del Baix Ebre. La població total del partit judicial és de més de 80.000 habitants, dels quals 34.000 corresponen a Tortosa.

El projecte respon a la voluntat de millorar l'atenció al ciutadà que s'adreça a l'administració de justícia i de dotar el servei d'instal·lacions dignes i equipades amb les darreres tecnologies, en el marc del Pla d'Inversions en edificis judicials./ Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta